Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, vizite în spitalele județene: „Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, ceva este în neregulă”

Ministrul Sănătății, vizite în spitalele județene: „Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, ceva este în neregulă”

Ministrul Sănătății, vizite în spitalele județene: „Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, ceva este în neregulă”
27 Mar 2019   •   14:48

 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Târgu Jiu, referitor la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), că atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, ceva este în neregulă, iar acest lucru arată că oamenii nu au încredere în sistemul medical. 

Sorina Pintea a efectuat, încă de marţi seara, verificări în secţiile SJU Târgu Jiu, în urma a peste 60 de reclamaţii venite din judeţul Gorj privind anumite nereguli la nivelul unităţii medicale. Ea a afirmat că o parte dintre sesizări au fost confirmate în urma analizării acestora de către membrii Corpului de Control. 

Ministrul a punctat că nu i-a plăcut ceea ce a văzut până în prezent în cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Gorj, ea continuându-şi vizitele în secţiile instituţiei în cursul acestei zile.

"Am primit în jur de 62 de reclamaţii de aici, din judeţul Gorj, şi am vrut să văd exact ce se întâmplă. Bineînţeles că nu am văzut decât o parte din ceea ce mi-am propus, era foarte târziu (marţi seara - n.r.) şi am mai lucrat în sensul că am avut o discuţie cu membrii Corpului de Control vizavi de ceea ce s-a întâmplat în primele zile. O parte din cele scrise, multiplele reclamaţii, sunt reale, o parte nu. Din păcate, o parte sunt generate de neînţelegerile, diferendele de comunicare la nivelul spitalului, pe de o parte, şi de pe altă parte, de faptul că, atunci când vorbim de calitatea actului medical, nu vorbim de ceea ce face medicul practic pentru tine, sau echipa, ci modul în care tratezi pacientul, în întregul lui. Mi s-a spus astăzi obsesiv - 'Dar noi tratăm bine pacienţii', da, medical vorbind, dar pacientul are nevoie de mai mult decât atât. (...) Nu mi-a plăcut ce am văzut, categoric, infrastructura are nevoie de multe modificări, dar să ştiţi că nu mi-a plăcut blazarea celor din spital. Îmi spuneau - 'ştiţi, este bine, este mai bine ca şi înainte', dar nu este suficient. (...) Asta m-a dezamăgit cel mai tare, că oamenii nu mai au aşteptări, probabil nu mai cred că se mişcă lucrurile, dar se mişcă. (...) Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, daţi-mi voie să vă spun că ceva este în neregulă, ceva nu merge, iar asta înseamnă că oamenii nu au încredere

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Sorina Pintea spitale
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close