Ministrul Sănătăţii: Vom avea o "listă negativă" cu medicamente şi analize care nu vor mai fi gratuite

de M.Z.    |    27 Oct 2011   •   15:44
Ministrul Sănătăţii: Vom avea o "listă negativă" cu medicamente şi analize care nu vor mai fi gratuite Foto: diseaseproof.com

Asiguraţi şi cu banii luaţi. Românii vor avea până la mijlocul lunii decembrie o "listă negativă" cu anumite medicamente şi investigaţii medicale care nu vor mai fi plătite de stat, potrivit Mediafax.

"Pachetul minim de servicii va fi întocmit la anul. Până atunci vom avea o listă negativă care va cuprinde anumite medicamente şi investigaţii ce nu se vor mai regăsi în plăţile făcute de stat", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

El a spus că sunt foarte multe medicamente scumpe care sunt recomandate şi pentru alte boli decât pentru cele pentru care ar trebui prescrise.

În plus, a mai spus demnitarul, investigaţiile se vor face cu recomandări foarte precise.

"Trebuie mai multă rigurozitate atunci când se fac investigaţii pentru medicamente şi analize. Chiar şi atunci când este vorba despre oncologie", a declarat ministrul.

Ritli a mai precizat că Ministerul Sănătăţii are deja stabilite trei obiective importante pentru anul viitor - managementul financiar, atragerea sistemului privat şi cheltuirea banului public cu mai multă responsabilitate şi dezvoltarea sistemului de îngrijiri medicale cu accent pe medina de familie din mediul rural cât şi profilaxia bolilor netransmisibile cu accent pe screeningul de cancer.


Parteneri
x close