Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Stănişoară, audiat: Lipsa dotărilor - motivul furtului de la Ciorogârla şi al spionajului din MApN

Ministrul Stănişoară, audiat: Lipsa dotărilor - motivul furtului de la Ciorogârla şi al spionajului din MApN

Ministrul Stănişoară, audiat: Lipsa dotărilor - motivul furtului de la Ciorogârla şi al spionajului din MApN
Sursa foto: Mihai Stanisoara
18 Mar 2009   •   15:33

Incidentele de la Ciorogârla şi scurgerile de informaţii din Ministerul Apărării au avut loc pe fondul lipsei dotărilor Ministerului şi a unor problemele legate de disciplină. Aceasta a fost concluzia audierii lui Mihai Stănişoară în Comisiile de apărare ale Parlamentului.

Parlamentarii i-au cerut ministrului detalii referitoare la furtul de arme de la Ciorogârla şi de scurgerile de informaţii din cazul subofiţerului Floricel Achim. Pentru că anchetele sunt în desfăşurare, ministrul a oferit puţine informaţii. Stănişoară nu a putut spune încă nici unde au ajuns armele de la Ciorogârla.

Parlamentarii au dorit, însă, şi informaţii privind securitatea depozitelor de armament.

Unsprezece militari au fost trimişi în judecată, în 2 martie, în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În ceea ce priveşte scurgerile de informaţii din Ministerul Apărării, Floricel Achim, subofiţer la Divizia I Infanterie, şi un cetăţean bulgar au fost arestaţi preventiv pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close