Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Teodorovici, intervievat exclusiv de jurnalista Sabina Iosub: „Sunt și vor fi prevăzuți banii în bugetul pe 2019 pentru ambele măsuri asumate, și la salarii și la pensii”

Ministrul Teodorovici, intervievat exclusiv de jurnalista Sabina Iosub: „Sunt și vor fi prevăzuți banii în bugetul pe 2019 pentru ambele măsuri asumate, și la salarii și la pensii”

Ministrul Teodorovici, intervievat exclusiv de jurnalista Sabina Iosub: „Sunt și vor fi prevăzuți banii în bugetul pe 2019 pentru ambele măsuri asumate, și la salarii și la pensii”
04 Dec 2018   •   18:21

În timp ce președintele Iohannis prelungește decizia în cazul celor doi miniștri din Guvernul Dăncilă, premierul se află la Bruxelles, are tot felul de întâlniri importante pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost intervievat exclusiv de jurnalista Sabina Iosub. 

„Mesajul meu e foarte ferm. Bugetul pe anul 2019 prevede deja sumele necesare pentru a acoperi ceea ce legea spune astăzi pe salarizare. Clar pentru salarii vor exista toate fondurile necesare. Și, desigur, pentru pensii, așa cum am promis, anul viitor creșterea fondului de pensii are prevăzută în buget sumele necesare ca și pentru pensii să fie sumele asigurate”, a spus Teodorovici. 

„Mai mult, veți vedea în bugetul pe 2019 o construcție oarecum diferită, în sensul de a stimula foarte mult tot ceea ce înseamnă investiții. Este obligatoriu ca în România să se aibă în vedere în fiecare zi acest lucru. Avem nevoie și de măsuri care să stimuleze zona privată”. 

Eugen Teodorovici a dat asigurări că în bugetul pe 2019 există bani atât pentru salarii, cât și pentru pensii. 

„Sunt și vor fi prevăzuți banii în bugetul pe 2019 pentru ambele măsuri asumate, și la salarii și la pensii. Veți regăsi în buget sumele acestea pentru pensii și salarii. Haideți să ne uităm la ce declarații se fac în spațiul public. Legat de inflație, spre exemplu. Am auzit că va fi inflația în decembrie pe la 12%. Păi hai să vedem cât e astăzi și la cât se duce pe final de an. Atât cât am estimat și noi și Banca Națională Centrală, undeva la 3,5-3,6%. Deci dacă stăm să dăm curs sau crezare unor astfel de declarații total nefondate, atunci vina ne aparține. Dar informația oficială din partea Guvernului e foarte clară, sunt bani și de pensii și de salarii”, a continuat ministrul. 

„Noi discutăm ca lideri europeni pe ceea ce vrem să facem. Dar trebuie să nu fie o diferență între teorie și practică. Adică tot ce decidem la nivel european, trebuie să aibă legătură cu ceea ce trebuie să primească cetățeanul european, indiferent de unde se află el. La final vedem că cetățenii europeni sunt tratați diferit. Asta ar putea să fie o schimbare a noastră de abordare la nivelul președinției de anul viitor. Adică în același fel să fie tratați toți cetățenii europeni”. 

Teodorovici a explicat ce înseamnă ca toți cetățenii europeni să fie tratați în același mod. 

„Vă dau un exemplu pe un subiect de astăzi, pe taxare digitală. A fost o declarație comună a Germaniei și a Franței în legătură cu modul în care marile companii din zona digitală vor fi impozitate. Acea declarație avea un argument vizavi de modul în care se gândește sistemul de impozitare, să fie unul mai modern. Și am spus că principalul argument trebuie să aibă la bază.. pentru cetățenii europeni trebuie să avem o astfel de abordare. Deci nu taxezi o companie pentru că vreau să modernizez sistemul meu de impozitare la nivel european”, a spus Teodorovici. 

×
Subiecte în articol: Bruxelles România jurnalista
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close