Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Toader: Ştiu cine a pătruns în arhiva SIPA fără certificat. Am trimis informaţiile la DIICOT

Ministrul Toader: Ştiu cine a pătruns în arhiva SIPA fără certificat. Am trimis informaţiile la DIICOT

Ministrul Toader: Ştiu cine a pătruns în arhiva SIPA fără certificat. Am trimis informaţiile la DIICOT
de M.Z.    |    20 Dec 2017   •   23:18

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, la Antena 3, că ştie cine sunt cei care au pătruns în arhiva SIPA, deşi nu aveau acest drept, iar informaţiile au fost trimise procurorilor DIICOT. 

Tudorel Toader a precizat că nu poate spune cine sunt acele persoane care au pătruns în arhiva SIPA, deși nu avea certificat ORNISS.

”Despre SIPA, ani de zile s-a discutat și nimic nu s-a făcut. Noi am constatat cine a intrat în arhivă, cine a avut certificat ORNISS, cine nu a avut certificat ORNISS, dar mai departe nu putem să ne ducem. DIICOT a fost sesizat de o terță persoană, am transmis documentele spre DIICOT spre a le conexa în același dosar și să dea o soluție. Mai departe, e problema lor”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, miercuri la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În mai, procurorii DIICOT au deschis un dosar în care au început urmărirea penală in rem, privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deţinere fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat şi neglijenţă. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileţ.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close