Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor, surprins de greva de la CFR. „Am primit asigurări că nu va fi grevă”

Ministrul Transporturilor, surprins de greva de la CFR. „Am primit asigurări că nu va fi grevă”

Ministrul Transporturilor, surprins de greva de la CFR. „Am primit asigurări că nu va fi grevă”
Sursa foto: Foto: gov.ro
22 Mar 2017   •   14:49

Ministrul Trasporturilor a declarat, în ședința de Guvern, că a primit asigurări de la sindicatele CFR că nu va avea loc nicio grevă, în condiţiile în care au fost respectate promisiunile de creştere salariale.

”Am avut întâlnire, inclusiv aseară, şi azi-dimineaţă cu reprezentanţi. Am primit în cursul serii asigurări că nu va fi nicio grevă, pentru că au fost respectate toate promisiunile care s-au făcut de către companie. Urmează o nouă rundă de discuţii în cursul zilei de astăzi, la ora 15,00", a informat ministrul Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că miercuri, la ora 15,00, va avea loc o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii CFR şi ai sindicatelor din domeniu, precizând că bugetul companiei CFR Infrastructură, care prevede o creştere cu 22,5% a anvelopei salariale, este în curs de avizare internă, urmând să fie agreat şi de ministerele Finanţelor şi Muncii.

Răzvan Cuc a precizat că bugetul CFR Infrastructură a fost avizat de către Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor. 

"Acum este în curs de avizare internă în cadrul ministerului, urmând să fie transmis către Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii către avizare", a precizat Cuc. 

O parte dintre angajaţii CFR au declanşat un protest spontan, miercuri dimineață, la ora 07.00, nemulţumiţi de negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Potrivit reprezentanţilor CFR, peste 150 de trenuri au fost oprite pe traseu, miercuri dimineață.

×
Subiecte în articol: ministrul transporturilor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close