Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Tudorel Toader: Eu încă fac parte dintr-un Guvern care are suportul juridic

Ministrul Tudorel Toader: Eu încă fac parte dintr-un Guvern care are suportul juridic

Ministrul Tudorel Toader: Eu încă fac parte dintr-un Guvern care are suportul juridic
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Iun 2017   •   08:25

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat, joi, că Guvernul Grindeanu are încă suportul juridic, chiar dacă și-a pierdut sprijinul politic.

Tudorel Toader a argumentat că orice guvern are două componente pe care se sprijină, una politică, reprezentată de partide, iar alta juridică, reprezentată de votul din Parlament.

”Eu încă fac parte dintr-un Guvern care a pierdut sprijinul politic, dar are suportul juridic. (...) Eu sunt ministrul Justiției astăzi și îmi îndeplinesc aceste atribuții, nu fac parte din nicio tabără, sunt independent”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat de jurnaliști dacă, prin gestul său de a veni la Guvern, arată că este alături de premierul Sorin Grindeanu, Tudorel Toader a ezitat să răspundă concret.

„Am optat pentru o atitudine de rezervă referitoare la proiectele politice. Văd că agenda are alte priorități. Legile justiției erau pentru sfârșitul lunii iunie. Mi-au reproșat că nu am rezolvat cartierul justiției. E un proiect uriaș, cu 11 hectare, sunt proprietăți private, trebuie studii de fezabilitate, proiecte. Eu sunt ministru de doar patru luni, nu de șase. Eu vorbesc de altceva dacă îi reproșezi cuiva că nu a făcut cartierul justiției în patru luni. Sunt proiectele programului de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat despre raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu, Tudorel Toader i-a invitat pe jurnaliști să citească ceea ce li s-a reproșat miniștrilor din acest Cabinet.

Raportul evaluarii cabinetului Grindeanu este devastator. Liviu Dragnea îi reproșează de la Palatul Victoria că 60% din măsurile din programul de guvernare nu au fost îndeplinite. Sunt restanțe mari la Justitie, Educatie, Sanatate, dar și Economie.

Şi Ministerul Transporturilor a rămas în urmă cu promisiunile din campania electorală. A reușit să îndeplineasca doar un singur obiectiv pentru prima jumatate din acest an.

În replică, premierul Sorin Grindeanu îi cere şi el demisia lui Liviu Dragnea. "Este cel care a numit miniştrii despre care acum spune că sunt neperformanţi", susţine premierul. 

 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close