Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Tudorel Toader, mesaj dur în CSM după verificările de la DNA: „Sentimentul meu e că faceţi anchetă cu inspectorii acum”

Ministrul Tudorel Toader, mesaj dur în CSM după verificările de la DNA: „Sentimentul meu e că faceţi anchetă cu inspectorii acum”

Ministrul Tudorel Toader, mesaj dur în CSM după verificările de la DNA: „Sentimentul meu e că faceţi anchetă cu inspectorii acum”
16 Oct 2017   •   12:35

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, la ședința Secţiei pentru procurori a CSM de luni, că are nedumeriri în legătură cu motivul pentru care echipa de inspectori trimisă la DNA a avut șase membri, deci un număr par care nu a permis formarea unei majorități.

În debutul discursului său, Tudorel Toader a afirmat că prezența sa la ședința CSM este una necesară, având în vedere că în calitatea sa de ministru al Justiției a solicitat evaluarea managementului de la Direcția Națională Anticorupție.

”Era necesară prezența mea, în condițiile în care eu am solicitat această evaluare. Fac doar câteva referiri, nu constatări, nu trag concluzii, aproape că nu pun întrebări.  Îmi rezerv acest prerogativ după ce evaluez întregul document, rapoartele și observațiile. (...) Am prerogativa de a trage concluziile finale cu privire la managementul de la DNA. (...) Eu exprim o nedumerire asupra faptului că echipa de control a fost formată din șase inspectori, nu cu număr impar ca să poți face o majoritate. Noi, cu șase inspectori, rămânem într-o stare de dubiu. Astfel de echipe trebuie să aibă un număr impar ca să ai o majoritate”, a spus ministrul Justiției. 

Ministrul Justiţiei a făcut reproşuri dure către membrii CSM.

”La rândul meu, voi trage o concluzie cu privire la valorificarea raportului. Fac apel la dvs, dacă nu vă supărați, la un fel de echilibru, de egalitate de arme, de abordare. Sentimentul meu este că faceți anchetă cu dânșii acum (n.r. membrii Inspecției Judiciare) și am participat și la audierea cealaltă. Doamna Kovesi cu adjuncții au relatat ce au avut de relatat, lăsați-i și pe dânșii în aceeași manieră”, a mai spus Toader, în ședința CSM.

 

×
Subiecte în articol: CSM tudorel toader
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close