Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Tudorel Toader, precizări importante despre proiectul de cod administrativ

Ministrul Tudorel Toader, precizări importante despre proiectul de cod administrativ

Ministrul Tudorel Toader, precizări importante despre proiectul de cod administrativ
12 Iul 2017   •   19:47

Ministrul Justiției Tudorel Toader a făcut mai multe precizări cu privire la proiectul de cod administrativ, miercuri, într-o declarație de presă, arătând că este vorba de un proiect de lege, nu de un OUG, deci va parcurge toată procedura de adoptare.

Tudorel Toader a ținut să arate că acest proiect de cod administrativ reunește 20 de legi de acte normative care, în momentul de față, sunt în câmpul activ al legislației naționale.

În declarația sa, ministrul Toader a explicat că, şi dacă proiectul de Cod administrativ nu prevedea excepţia privind posibilitatea ca persoanele care au suferit condamnări penale dar au fost reabilitate să poată face parte din Guvern, efectul juridic era absolut acelaşi, pentru că doar faptele contra păcii şi omenirii, şi cele contra umanităţii, precum acelea săvârşite de foştii torţionari sunt imprescriptibile.

Proiectul de lege se află încă în consultare publică şi în avizare interministerială, instituţiile interesate putând în continuare să formuleze propuneri şi observaţii.

 

 

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close