Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Tudorel Toader răspunde reproșurilor venite de la președinte: Nu l-am căutat niciodată pe Iohannis, dar nu l-am evitat

Ministrul Tudorel Toader răspunde reproșurilor venite de la președinte: Nu l-am căutat niciodată pe Iohannis, dar nu l-am evitat

Ministrul Tudorel Toader răspunde reproșurilor venite de la președinte: Nu l-am căutat niciodată pe Iohannis, dar nu l-am evitat
de M.Z.    |    20 Dec 2017   •   22:13

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a răspuns miercuri, la Antena 3, reproșurilor venite din partea președintelui Klaus Iohannis, că nu s-a consultat cu el înainte de a anunța public modificările la legile justiției.

”Eu respect foarte mult instituția președintelui României care trebuie să exprime distanță față de orice partid politic, trebuie să asigure echilibrul dintre puteri. Am văzut declarațiile președintelui la adresa mea, ca ministru al Justiției. Conținutul nu cred că e un reproș, ca ministru al Justiției fac parte dintr-un guvern. Chiar dacă sunt independent, neafiliat politic, fac parte dintr-un guvern. 

Instituțional, ministrul Justiției poate dialoga cu președintele republicii și era in intenția mea în faza inițială a elaborării proiectului, dar am auzit o declarație în care spunea că și-a pierdut încrederea în ministrul Justiției. Am luat partea bună, aceea că a avut încredere. E adevărat, nu l-am căutat niciodată, dar nu înseamnă a-l evita. Am exprimat, cred eu, competențele pe care le am.

Cred că e normal și firesc să rămân în banca mea, în limitele mele constituționale, iar când proiectul va ajunge la domnia sa, să-și exercite prerogativele pe care le are”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Președintele i-a reproșat ministrului Justiției că nu s-a consultat cu el înainte de a anunța public modificările la legile justiției, spunând că "Tudorel Toader mă evită"

"Nu vi s-ar fi părut normal, înainte să declanșeze tot circul ăsta, să se anunțe la mine, ca simplu președinte ce sunt?", a spus, miercuri, Iohannis.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close