Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Turismului: Vineri am vizitat pentru prima dată în viaţă Cetatea de Scaun a Sucevei

Ministrul Turismului: Vineri am vizitat pentru prima dată în viaţă Cetatea de Scaun a Sucevei

Ministrul Turismului: Vineri am vizitat pentru prima dată în viaţă Cetatea de Scaun a Sucevei
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Mar 2012   •   22:13

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a recunoscut, vineri, când a verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cetăţii de Scaun din Suceava, că a vizitat pentru prima dată acest obiectiv, informează Mediafax. Petrescu a precizat că până acum el a fost în Bucovina doar la mănăstiri.

Ministrul Turismului a spus, ulterior, într-o conferinţă de presă, că a mai fost în vizită în judeţul Suceava, în urmă cu mai mulţi ani, dar că nu a ajuns şi în municipiul reşedinţă de judeţ şi că a vizitat doar mănăstiri.
   
Potrivit reprezentanţilor firmei care execută lucrările din proiect, stadiul lucrărilor de consolidare este de peste 30%, iar în paralel se află în derulare şi celelalte lucrări, inclusiv cele din zona de protecţie.
  
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că stadiul lucrărilor este în grafic şi şi-a exprimat încrederea că finalizarea proiectului va fi înainte de data prevăzută potrivit contractului.

Licitaţia pentru restaurarea Cetăţii de Scaun a Sucevei a fost adjudecată de un consorţiu al cărui lider este General Construct SA Suceava alături de firmele sucevene Loial şi Restaco pentru partea de instalaţii şi, respectiv, restaurare şi Grup Corint Alba Iulia, care are experienţă în restaurarea unor monumente medievale.
   

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close