Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Violeta Alexandru, anunț despre majorarea pensiilor. Sunt spulberate speranțele românilor

Ministrul Violeta Alexandru, anunț despre majorarea pensiilor. Sunt spulberate speranțele românilor

Visul românilor de a-și vedea pensiile majorate cu 40% din toamnă pare tot mai îndepărtat, mai ales că declarațiile de ultimă oră ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, întăresc ideea că nu au fost identificate sursele financiare ca acest obiectiv să fie îndeplinit. Cel puțin nu cu 40%, așa cum promisese Guvernarea PSD.

Ministrul Violeta Alexandru, anunț despre majorarea pensiilor. Sunt spulberate speranțele românilor
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    21 Iun 2020   •   20:05

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a spus , sâmbătă, că abia după ce Ministerul Finanţelor va prezenta, la începutul lunii viitoare, situaţia încasărilor bugetare, se va putea spune exact cu ce procent ar putea fi majorate pensiile.

Violeta Alexandru a lansat şi un atac dur la adresa PSD afirmând că spre deosebire de social-democrați, ea vrea ca majorarea pensiilor să se facă după posibilităţile reale ale economiei.

Când cresc pensiile?

“De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%? Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul.

Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. Aveţi în faţă un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei.

E uşor să promiţi, dar noi trebuie să punem toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. Trebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii”, a declarat Violeta Alexandru, la România TV.
 

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru majorare pensii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close