Antena 3 CNN Actualitate Când are loc următoarea minivacanță pentru angajați. Românii vor avea patru zile libere

Când are loc următoarea minivacanță pentru angajați. Românii vor avea patru zile libere

Chiar dacă nu suntem în perioada concediilor, românii sunt cu gândul la vacanță. Și nu trebuie să aștepte prea mult, pentru că, peste doar o lună, aceștia vor avea o minivacanță de patru zile.

Când are loc următoarea minivacanță pentru angajați. Românii vor avea patru zile libere
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    06 Mar 2023   •   16:00

În ciuda faptului că mai sunt câteva luni până în vară, când ne putem bucura din plin de vremea frumoasă și de zilele petrecute la munte sau la mare, în funcție de preferințe, ne putem face planuri totuși pentru următoarea minivacanță. Care urmează peste doar o lună.  

Românii vor avea, în luna aprilie, patru zile libere consecutive, respectiv 14 aprilie – Vinerea Mare, 15 aprilie, 16 aprilie, duminica de Paște și 17 aprilie, luni, a doua zi de Paște. 

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajații care sunt nevoiți să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu, scrie zilelibere.ro.

Citește și: Încă două zile libere pentru români. Legea a fost adoptată

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.  

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.  

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

×
Subiecte în articol: minivacanta zile libere
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close