Antena 3 CNN Actualitate Mino Raiola, unul din cei mai cunoscuți impresari de jucători de fotbal din lume, în stare gravă la spital

Mino Raiola, unul din cei mai cunoscuți impresari de jucători de fotbal din lume, în stare gravă la spital

Mino Raiola, unul din cei mai cunoscuţi impresari de jucători de fotbal din lume, este în gravă la spital, în timp ce numeroase publicaţii au anunţat că acesta ar fi murit.

Mino Raiola, unul din cei mai cunoscuți impresari de jucători de fotbal din lume, în stare gravă la spital
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Nicolò Campo
de Alin Tarnovschi    |    28 Apr 2022   •   15:31

Mino Raiola, agentul de fotbal al unor superstaruri precum Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic și Erling Haaland, a suferit recent o intervenție chirurgicală, conform unor informații vehiculate de presa din Italia, țara sa natală.

Numeroase publicaţii au anunţat că Mino Raiola a murit, însă impresarul a anunţat, printr-o postare pe Twitter, că este în viaţă.

Raiola a fost reprezentantul unor vedete precum Paul Pogba, Erling Haaland și Zlatan Ibrahimovic.

Raiola a fost spitalizat la Milano în luna ianuarie și a suferit o intervenție chirurgicală foarte delicată, dar natura bolii nu a fost dezvăluită.

Rapoartele au spus la momentul respectiv că afecțiunea nu îi punea viața în pericol și că Raiola va începe o perioadă de reabilitare la domiciliu.

Agentul de fotbal poliglot a devenit una dintre cele mai influente figuri din fotbalul mondial, intermediind cele mai importante transferuri, care implică unii dintre cei mai importanți jucători, notează Mediafax.

Forbes a estimat anul trecut că averea personală a lui Raiola era de aproximativ 62 de milioane de lire sterline.

S-a raportat că Raiola a câștigat până la 20 de milioane de lire sterline din vânzarea record, de 89 de milioane de lire sterline, a lui Pogba, de la Juventus la Manchester United, în 2016.

La începutul anilor 1990, Raiola a lucrat pentru Sports Promotions, o companie din Olanda, și a ajutat la transferurile mai multor jucători olandezi, printre care Dennis Bergkamp, la cluburi italiene.

Raiola a studiat metodele colegilor săi pentru a învăța cum să efectueze singur astfel de transferuri, izbutind să negocieze transferul starului ceh Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio, în 1996.

De atunci, Raiola a supervizat numeroase transferuri ale lui Ibrahimovic în Europa, precum și transferul lui Balotelli de la Inter Milano la Man City, în 2010 și trecerea sa ulterioară la AC Milan.

El s-a certat cu managerul lui United, Sir Alex Ferguson, înainte ca Pogba să ajungă la Juventus în 2012.

În vara anului 2016, a supervizat mutările a trei jucători - Ibrahimovic, Pogba și Mkhitaryan - la Manchester United, toate în aceeași fereastră.

×
Subiecte în articol: Mino Raiola fotbal
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close