Antena 3 CNN Actualitate Minore transformate în sclave și torturate! Zeci de tinere din Iași au fost păcălite. ”Cea mai aprigă condiție era să fii virgină”

Minore transformate în sclave și torturate! Zeci de tinere din Iași au fost păcălite. ”Cea mai aprigă condiție era să fii virgină”

Mărturii absolut șocante în exclusivitate la Antena 3 din partea mai multor adolescente care au fost recrutate ca să ajungă fotomodele de două organizații din Iași. 

Minore transformate în sclave și torturate! Zeci de tinere din Iași au fost păcălite. ”Cea mai aprigă condiție era să fii virgină”
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   09:00

Minorele acuză că erau abuzate sexual și torturate fizic după ce erau păcălite cu promisiunea că vor prospera și vor avea un viitor fericit.

Virginitatea era o condiție impusă fetelor de agențiile de modelling Kasta Morrely și Erodemos, acuză o fostă membră

Abuz sexual, abuz psihologic, acte de tortură și manipulare sunt fapte tulburătoare care ar fi avut loc la sediul comun al fundațiilor Kasta Morrely, o agenție de modă pentru tineret, și Erodemos, o organizație pentru implicarea tinerilor în proiecte civice. Ambele din Iași. Amândouă se află sub comanda aceleiași persoane - Morel Bolea.

”Cea mai aprigă condiție era să fii virgină că dacă nu erai virgină aveai o viață distrusă, erai o panaramă”, spune o fostă membră.

Fetele care erau membre trebuiau să renunțe la familie, la prieteni și să se dedice lui Morel Bolea.

”Treptat, treptat, începeau să îți distrugă orice fel de relație cu familia, cu părinții. Ne verificau constant telefoanele să vadă dacă vorbim cu băieți, să vadă cu cine vorbim, ce vorbim, dacă sunt persoane care se iau de organizație să ne învețe ce să le răspundem pentru că toate răspunsurile noastre erau formulate de câtre de nimeni altul decât de Morel Bolea.

Ajungeam să mergem acasă strict să dormim și atât. Toată ziua trebuia să fim cu ei, ne îndepărtase foarte mult de familie și ăsta era cel mai simplu mod de a ne spăla pe creier”, acuză una dintre tinere

Fata susține că membrele au fost terorizate și batjocorite pentru fiecare gest care nu respecta normele asociației. 

”Foarte multe abuzuri am primit acolo. Eram acuzată verbal. Orice fel de greșeală, mică- mare pe care o făceam, dacă nu spuneam un cuvânt ca el sau nu reacționam într-o situație așa cum el își dorea eram făcute vaci încălțate, proaste, eram făcute cu ou și cu oțet”.

Potrivit tinerei, ”abuzurile sexuale se întâmplau în momentul în care deja nu mai aveai legătură cu familia ta, cu prietenii tăi”

Ambele asociații au primit finanțări de zeci de mii de euro de la primăria Iași iar edilul a apărut alături de Morel Bolea la mai multe evenimente, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Pe de altă parte, primarul susține că nu este prieten cu acesta însă o fostă membră vine cu acuzații grave.

”Ce mă amuză cel mai mult este că primarul are ca bonă una dintre fetele de la Kasta Morrely. Deci aici se leagă prietenia”, spune ea.

Polițiștii din Iași au deschis o anchetă și au început cercetările în acest caz.

Cum răspunde Morel Bolea acuzațiilor aduse

Morel Bolea, președintele fundațiilor Kasta Morrely și Erodemos, spune că toate acuzațiile aduse sunt de fapt minciuni. ”Trebuie să dovedească aberațiile pe care le-am ascultat. Nu este nicio problemă că vorbește, problema ei va fi că trebuie să dovedească tot ce spune. În primul rând, tot ce spune ea despre mine nu mă caracterizează”, a spus Morel Bolea, joi, la Antena 3.

”Începând cu anul 1990 am organizat cam tot ce s-a numit activități pe linie de tineret. Suntem promotorii educației tinerilor pentru viitor. Am inițiat Consiliul Elevilor”, a mai spus Bolea.

Morel Bolea: ”N-am nicio organizație cu fotomodele”

”Eu conduc asociația Erodemos. Kasta Morrely nu a fost niciodată asociația mea, ar fi frumos să luați legătura și cu ei”, a mai declarat Bolea, președintele fundațiilor Kasta Morrely și Erodemos.

×
Subiecte în articol: Iași Kasta Morrely Morel Bolea
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close