Antena 3 CNN Actualitate Cum comentează Mircea Badea averea de milioane a lui Robert Turcescu

Cum comentează Mircea Badea averea de milioane a lui Robert Turcescu

Cum comentează Mircea Badea averea de milioane a lui Robert Turcescu
Sursa foto: Foto: Facebook R. Turcescu
03 Mai 2016   •   12:12

Mircea Badea a comentat, luni, la "Sinteza Zilei", declaraţia de avere a lui Robert Turcescu. Acesta a reuşit să acumuleze numeroase proprietăţi imobiliare, precum şi sume importante în conturi bancare. Mai mult, Robert Turcescu are acţiuni care pot valora foarte mult şi este un jucător de succes la bursă.

„O sa ne uităm în curând la Turcescu cum ne uităm la Sima. Turcescu a vârât şi el 50.000 de euro la bursă. Toţi jucau în Wall Street. Vezi doamne am învârtit eu acţiunile alea, bursa la noi e o glumă. Aici unde e harneala şi binomul, aia e bursă? Turcescu nu are cum să justifice banii ăia. Nici măcar el n-a putut să spună că i-a câştigat la bursă. Vă daţi seama că dacă o slugă de mâna a treia a serviciilor are banii aceştia, vă daţi seama ce bani învârt serviciile? Binomul de dimineaţa până seara: parlamentarii e răi şi fură. Să zicem, de dragul discuţiei. Dar dumneavoastră vă daţi seama ce bani învârt serviciile? Politicienii e corupţi şi corupţia ucide e o temă importantă, dar e o temă secundară” crede Mircea Badea.

Veniturile lui Robert Turcescu

Mihai Gâdea a prezentat la ''Sinteza Zilei'', averea candidatului PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, o avere dobândită în mare parte ca slujbaș al regimului Băsescu.

''În 2012 am difuzat o dezvăluire de proporții cu privire la niște grade ce au fost acordate la secret. De exemplu, Robert Turcescu era făcut colonel al Armatei Române. Pe acea listă erau mult mai mulți, dar era momentul îm care descopeream că există niște interese și un gest de răsplată pentru cei care erau cunoscuți ca fiind slujbașii puterii din presă. Impresia noastră a fost că era vorba doar de o apropiere nefirească dintre presă și politicieni, neștiind că de fapt Turcescu era chiar locotenent-colonel sub acoperire după cum singur s-a denunțat.

Mihai Gâdea a dezvăluit că Robert Turcescu a fost răsplătit cu mult mai mult decât gradul de colonel, fiind, de altfel, milionar în euro.

Presa a relatat în ultimele zile că reprezentantul PMP la alegerile pentru Primăria Capitalei, Robert Turcescu, deţine terenuri intravilane şi agricole care însumate au o suprafaţă de peste 11.000 mp în Ştefăneşti, Mogoşoia, Sulina, Goleşti, sectorul 6 şi un loc de parcare în sectorul 4, dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare, potrivit declaraţie de avere din dosarul de candidatură depus la Biroul Electoral Municipal, scrie b365.ro.

Robert Turcescu are o casă în sectorul 2, de 168 de mp, pentru care a făcut un credit ipotecar, patru apartamente în Bucureşti şi unul în Piteşti.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei nu are maşină pe numele său, după ce anul trecut a vândut un autoturism Volkswagen Tiguan, în valoare de 15.000 de euro. Acesta nu are are bijuterii, ceasuri sau obiecte de artă sau de cult care însumate să depăşească 5000 de euro, potrivit declaraţiei de avere.

Fostul jurnalist a deschis pe numele său 18 conturi bancare, cel mai vechi fiind deschis în anul 2001. În cele 18 conturi bancare, Turcescu are aproximativ 1.300.000 lei, 173.279 euro şi 12.170 de dolari.

Candidatul PMP la funcţia de primar general are acţiuni la OMV Petrol, Romgaz, Oil Terminal, Albalact, SNTGN Transgaz şi la alte aproximativ zece compani.

Robert Turcescu a declarat venituri de 2.811 de lei, provenite din salariul de administrator la SC Camera 1 SRL, 370 de lei, din drepturi de proprietate intelectuală, 11.400 de lei din chirii, dividente din acţiunile de la Fondul Proprietatea de 6.680 de lei, dobânzi de 13.253 de lei şi tranzacţii bursiere de 236.858 de lei.

Soţia lui Robert Turcescu a declarat venituri de 6.185 de lei.

Veniturile lui Robert Turcescu au sporit cu 35.000 de euro în urma botezului ficei sale.

 

Robert Turcescu, propus la Primăria Capitalei

Robert Turcescu este candidatul PMP, partidul lui Traian Băsescu, în cursa pentru Primăria Capitalei.

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă de la sediul PMP, la care a participat și fostul președinte, Traian Băsescu, dar și candidații PMP pentru primăriile de sector.

Numele lui Robert Turcescu a fost vehiculat încă de la începutul lunii aprilie pentru această candidatură.

"Un familist, cu doi copii, indeplineste toate criteriile", a spus Basescu, adaugand si ca a apreciat curajul lui Turcescu de a recunoaste ca a fost "ofiter al generalului Oprea", conform ziare.com.

Fostul presedinte a mentionat ca ar fi vrut sa fie el cel care candideaza din partea PMP, dar a punctat ca situatia actuala in care este cercetat pentru spalare de bani nu ii permite.

"Am pledat pentru oameni curati in politica, fara suspiciuni legate de actiuni penale si acest lucru m-a obligat sa renunt la candidatura pentru Primaria Capitalei. Mi-as fi dorit sa continui proiectele pe care le-am inceput cand am fost primar, sa fiu un ajutor pentru PMP", a spus Traian Basescu.

 

Robert Turcescu, ofițer acoperit

Amintim că, în 2012, redacția Antena 3 a obținut o listă cu mai multe nume de ofițeri numiți la "strict secret" de Oprea. Lista conţinea nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, dar și jurnalişti precum Robert Turcescu.

La acea vreme, când Antena 3 făcea dezvăluiri, Robert Turcescu le transmitea jurnaliștilor Antena 3 ”să-și tragă fiecare un glonț în cap”.

În urma dezvăluirilor de la Antena 3, la ordinul ministrului Apărării Cornel Dobriţoiu, o comisie MApN a fost instituită pentru a verifica modul de înaintare în grad, în perioada 2010-2012, a cadrelor militare în rezervă.

Abia în 2014, Robert Turcescu a recunoscut că a fost ofiţer sub acoperire. Lucru de altfel demonstrat cu documente de Antena 3 încă din vara anului 2012.

Turcescu a negat atunci că ar fi ştiut de avansarea sa în grad de colonel şi a chiar a cerut ministerului să-i fie retras gradul. Mai mult, a spus că nu a făcut armată.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close