Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Băsescu e principalul promotor al omorârii câinilor și lumea mă înjură pe mine?

Mircea Badea: Băsescu e principalul promotor al omorârii câinilor și lumea mă înjură pe mine?

Mircea Badea: Băsescu e principalul promotor al omorârii câinilor și lumea mă înjură pe mine?
17 Sep 2013   •   04:09

Mircea Badea le-a mărturisit telespectatorilor Antena 3, luni seară, că de două săptămâni este sub asediu pe două subiecte: Roşia Montană şi câinii fără stăpân. El a declarat că este asaltat de mesaje în care este acuzat că din cauza lui și a Antenei 3 o să moară câinii maidanezi, pentru că ar susține măcelărirea animalelor. Badea a reluat un promo al emisiunii care demonstrează contrariul și s-a întrebat cum de este tot el înjurat de lume, în condițiile în care Traian Băsescu este principalul promotor al omorârii câinilor.

Întrebarea a venit în contextul în care Traian Băsescu este susținătorul numărul 1 și al proiectului Roșia Montană, iar protestatarii ecologiști nu au menționat numele lui în ultimele două săptămâni, dar au atacat în schimb Antena 3.

Un al doilea subiect pe marginea căruia sunt eu sub asediu îl constituie câinii fără stăpân. Sunt asaltat de multe mesaje, din mai multe medii, că numai din cauza noastră o să moară câinii. Din cauza NOASTRĂ? Cum din cauza noastră. Iarăși suntem înjurați? Dar de ce? Ce am făcut? Păi, cum ce am făcut... doar că am zis că nu așa se face. Deci noi am fost invers. Să ne uităm la televizor. La televizor, în aceste săptămâni, a rulat un promo la emisiunea mea făcut din imagini, din secvențe din emisiunea mea. 

Hai să vedem ce promo s-a difuzat, din punctul meu de vedere până la saturație, cu secvențe din emisiunea mea. Hai să ne uităm un pic la promo-ul ăsta:



Vi se pare că sunt pentru măcelărirea animalelor? Mie mi se pare că e exact pe dos. Vi se pare că e o pledoarie ca să omorâm câinii? Mie mi se pare că nu.

Cu toate astea, la mine e o constantă. Eu am fost împotriva lui Traian Băsescu încă de când a câștigat alegerile. În 2005, Traian Băsescu era Dumenzeu în România. Eu eram un contestatar al său. (...) Băsescu, iarăși, el este principalul promotor al omorârii câinilor. Tocmai a spus astăzi din nou că promulgă legea dacă trece de Curtea Constituțională, pentru că i se pare soluția potrivită. Păi și cum, lumea mă înjură pe mine?”
, se întreabă realizatorul Antena3.

Badea a spus că susține în continuare ideea că acești câini fără stăpân nu au ce căuta pe stradă. Însă una dintre soluții, pe care el și Mihai Gâdea au aplicat-o deja, este adopția câinilor la distanță, nicidecum omorârea lor.

Am adoptat niște câini. Gâdea doi, mamă și fiică, eu un băiat. I-am adoptat la distanță. Eu n-am loc la mine în casă, n-are cine să se ocupe. Unui câine chiar trebuie să îi dai atenție și atunci l-am adoptat la distanță. Adică niște oameni care se pricep la treaba asta cu câinii vor avea grijă de el până când o familie îl va lua la ea. Până când o familie îl va lua la ea, toate cheltuielile de întreținere a acelui câine vor fi suportate de mine. Și când voi avea timp mă voi duce să îl și vizitez, să văd ce mai face. Dacă acel câine va fi adoptat de o familie, deci va avea stăpân, voi continua să plătesc cheltuieli de întreținere pentru un alt câine. 

Deci unde este criminalitatea noastră? Că eu n-am văzut-o. Pentru că nu există, d-aia nu am vazut-o.

Sigur, am spus și susțin în continuare: câinii nu au ce căuta pe stradă, ei, așa, liberi. Dacă asta e o atitudine criminală, de om care urăște animalele.... Nu cred că dacă ești un om zdravăn la cap zici ”nu, câinii trebuie să stea pe stradă”. Menirea câinelui este să aibă stăpân, să aibă o gospodărie, un teritoriu. Asta înseamnă câine. Câinele nu este un animal sălbatic, este un animal domestic. Dacă ar fi un animal sălbatic ar fi lup sau câine dingo. Dar animalele sălbatice nu au ce căuta în oraș. E foarte simplu”
, a încheiat Mircea Badea.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close