Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Băsescu în mod evident era frustat, pentru că oamenii care veniseră să boicoteze treaba, în mod ilegal evident, poate nu s-au simţit în largul lor când i-au văzut pe oamenii legi

Mircea Badea: Băsescu în mod evident era frustat, pentru că oamenii care veniseră să boicoteze treaba, în mod ilegal evident, poate nu s-au simţit în largul lor când i-au văzut pe oamenii legi

Mircea Badea: Băsescu în mod evident era frustat, pentru că oamenii care veniseră să boicoteze treaba, în mod ilegal evident, poate nu s-au simţit în largul lor când i-au văzut pe oamenii legi
09 Sep 2014   •   12:25

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că cere demisia sau demiterea imediată a şefului Jandarmeriei, el reclamând o "obedienţă excesivă" în funcţionarea acestei instituţii.
  
"Dacă mai există ierarhie în acest stat sau dacă PSD mai este dispus să lase statul să funcţioneze după ierarhii în structurile militarizate, eu, preşedintele României, cer demiterea imediată a şefului Jandarmeriei", a anunţat Traian Băsescu.
  
"Ce încredere să mai avem în Jandarmerie? Şi o spune şeful statului. Ce încredere să mai avem în Jandarmerie când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii sau i se pare puterii a nu-i fi favorabile şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor, dar măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta? Ce încredere putem avea în această instituţie? Public, cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei", a mai spus Băsescu.

Realizatorul emisiunii "În gura presei", Mircea  Badea a comentat declaraţiile preşedintelui cu privire la acest subiect: "Prin lege, jandarmeria este obligată să se autosesizeze în cazul în care sunt informaţi cu privire la o eventuală încălcare a legii. Înţeleg că pe Băsescu îl deranjează că respectivii cetăţeni nu au putut să meargă până la capăt. Eu eram dispus, dar nu cu jandarmii şi poliţştii de faţă. Dar, Băsescu în mod evident era frustat, pentru că oamenii care veniseră să boicoteze treaba, în mod ilegal evident, poate nu s-au simţit în largul lor când i-au văzut pe oamenii legii".

De asemenea, Mircea Badea a vorbit şi despre evenimentul care a avut loc la Cotroceni: "Propaganda băsistă a făcut mare vâlvă, şi desigur este un incident regretabil. Mă refer la doamna care a fost lovită cu piciorul. Băsescu menţionează că jandarmeria nu a făcut nimic atunci. Jandarmeria era peste tot la Cotroceni, iar ce s-a întâmplat cu doamna respectivă, s-a întâmplat cu jumătate de oră înainte să înceapă plimbarea. Deci a fost înainte. "

×
Subiecte în articol: jandarmerie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close