Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Dacă eu am un ceas şi zic că este a lui Vâlcov, domna Codruţa mă adaugă şi pe mine pe referat?

Mircea Badea: Dacă eu am un ceas şi zic că este a lui Vâlcov, domna Codruţa mă adaugă şi pe mine pe referat?

Mircea Badea: Dacă eu am un ceas şi zic că este a lui Vâlcov, domna Codruţa mă adaugă şi pe mine pe referat?
25 Mar 2015   •   00:33

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Koveşi, a cerut Parchetului de pe lângă ÎCCJ sesizarea Senatului pentru avizarea urmăririi penale şi încuviinţarea reţinerii şi arestării fostului ministru al Finantelor Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, într-un nou caz.

Potrivit unui comunicat al DNA, se cer măsurile în cazul senatorului PSD pentru "săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale".

Darius Vâlcov ar fi primit, printre altele, 3 lingouri de aur, în greutate de 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Coteau şi o pictură pe lemn inscripţionată Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate într-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei.

Mircea Badea a comentat în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "În gura presei" acest subiect.

"Pe mine mă interesează rigoarea! Cu ce demonstreză procurorii că acele tablouri sunt ale lui Vâlcov", a declarat realizatorul.


×
Subiecte în articol: Darius Valcov DNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close