x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Mircea Badea, dezvăluire-bombă: Evaluatorii DNA din dosarul Telepatia au pus sechestru pe terenul greșit

de D.G.   •   23 Feb 2016   •   00:41
Mircea Badea, dezvăluire-bombă: Evaluatorii DNA din dosarul Telepatia au pus sechestru pe terenul greșit  817
Mircea Badea a făcut, în ediția de luni e emisiunii ''În gura presei'' o dezvăluire-bombă: evaluatorii DNA  din dosarul Telepatia au pus sechestru pe terenul greșit.

Realizatorul Antena 3 a arătat la videowall care este terenul ICA și care este cel despre care evaluatorii au crezut greșit că ar fi aparținut fostului institut.


Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat un document intern al DNA care demonstrează greșeala făcută de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi în Dosarul ICA, cunoscut și ca Dosarul Telepatia.

În data de 1 iulie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a extins sechestrul asigurător pe mai multe bunuri ale lui Dan Voiculescu şi ale celorlalte persoane acuzate în dosar, numai că DNA a pus sechestrul pe un teren aparţinându-i lui Ioan Niculae, care nu are legătură cu Dosarul ICA.


sursa: stireazilei.ro


Astfel, potrivit documentului intern al DNA, publicat de grupul.ro, în 4 iulie 2014, comisarul şef Năulea Ionel Constantin Oliwer şi comisarul şef Nichifor George, amândoi ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul DNA, s-au deplasat pentru a pune sechestru asiguratoriu asupra „imobilului (…) aflat în Bucureşti, Sectorul 1, str. Gârlei nr. 1, respectiv a bazei de agrement Băneasa”. Baza de agrement Băneasa aparţine unei societăţi a lui Ioan Niculae, dupa cum scrie stireazilei.ro.GIP a publicat şi un Raport de evaluare a terenului Bazei de Agrement Băneasa, realizat în decembrie 2002, perioadă în care a avut loc şi privatizarea ICA. Potrivit Raportului realizat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare din Turism, valoarea terenului de 22.030,18 mp era de 1.372.663 dolari, adică aproximativ 1.000.000 de euro. Terenul care face obiectul Dosarului ICA are o suprafaţă de 36.676.79 mp, este lipit de terenul Bazei de Agrement Băneasa şi a fost evaluat de specialistul DNA care a stabilit prejudiciul în dosarul ICA la 60.000.000 euro.

„Avem aşadar două terenuri lipite, cel al ICA fiind de 1,6 ori mai mare decât cel al Bazei de Agrement Băneasa. Cu toate acestea, potrivit DNA, valoarea terenului din Dosarul ICA este de 60 de ori mai mare decât valoarea Bazei de Agrement Băneasa”, scrie grupul.ro.
Potrivit unei anchete apărute în 2006 în Evenimentul Zilei, pe acest teren ar fi reușit să pună mâna un grup de afaceriști, printre care Elena Stolojan, soția lui Teodor Stolojan, Dumitru Dragomir și Ioan Niculae.
sati