Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea citește dreptul la replică solicitat de DNA

Mircea Badea citește dreptul la replică solicitat de DNA

de G.S.    |    12 Mai 2016   •   00:50

Mircea Badea a citit, în ediția de miercuri a emisiunii În gura presei, dreptul la replică cerut de procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Iată dreptul la replică DNA:

"Cu referire la afirmatiile mincinoase si denigratoare publicate la data de 10.05.2016 de o revista saptamanala si preluate ca atare de realizatorul emisiunii "In gura presei" de la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele: 

Dosarul nr.163/P/2013 la care se face referire in articol, respectiv in emisiunea mentionata, nu a fost inchis, ci se afla in curs de instrumentare la DNA.

Prin urmare, acreditarea ideii ca inchiderea dosarului respectiv ar fi fost determinata de imprejurarea ca procurorul sef al DNA ar avea o relatie personala cu un angajat al aceleiasi companii care face si obiectul dosarului respectiv se bazeaza pe o informatie total falsa.

De altfel, inainte de a fi transmisa, veridicitatea informatiei nu a fost verificata nici de revista saptamanala care a lansat-o, nici de realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei" care a preluat-o ca atare. 

Avand in vedere aspectele mentionate, DNA va solicita Consiliului National al Audiovizualului sa analizeze daca emisiunea de la postul Antena 3 a respectat prevederile legale in vigoare, standardele etice si deontologice aplicabile profesiei de jurnalist, asa cum sunt stipulate in continutul Deciziei 220/2011 si al Legii audiovizualului nr 504/2002 republicata, precum si dreptul constitutional al cetateanului la o informare corecta."

×
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close