Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Eu zic că doamna judecător Camelia Bogdan are un discurs de horoscopist. E pe zodii

Mircea Badea: Eu zic că doamna judecător Camelia Bogdan are un discurs de horoscopist. E pe zodii

Mircea Badea: Eu zic că doamna judecător Camelia Bogdan are un discurs de horoscopist. E pe zodii
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Mar 2015   •   00:25
În pasa de marţi seară dintre emisiunile "Sinteza Zilei" şi "În gura presei", Mircea Badea a comentat, în stilul caracteristic, un articol din presa centrală care face referire la o conferinţă pe tema justiţiei. 

Mai exact, o conferinţă organizată de Freedom House, la care a participat şi Camelia Bogdan, judecătoarea din dosarul "Telepatia". 

"Tu ai auzit de organizaţia Freedom House? La Freedom House este şefă doamna Guseth. Care se ducea la Vama Veche cu Monica Macovei. Nu este o acuzaţie, este o chestie de gust. Ca şi gaşcă, mă refer. Freedom House a făcut o conferinţă despre justiţie în România. Ştii cine a vorbit la conferinţă? Doamna judecător Camelia Bogdan, doamna judecător din dosarul "Telepatia". Absolut întâmplător, doamna Camelia Bogdan, la conferinţa cu doamna Monica Macovei."
 
"Ne amintim cel puţin de momentul 22 decembrie 1989, când se prezumă că anumite sume de bani care ar fi rămas în conturile fostei Securităţi şi ar fi trebuit aduse la bugetul de stat, cuvenindu-se poporului român, nu s-au mai regăsit. Sau de creanţa Libia…”
 
"Am constatat nu de puţine ori în activitatea de judecată o preocupare mai redusă din partea organelor de anchetă în efectuarea de investigaţii paralele proactive, de natură să identifice fluxurile financiare ale produselor infracţiunii. Ce s-a întâmplat cu banii rezultaţi din săvârşirea unor infracţiuni?"
 
"Nu de puţine ori, când suntem în prezenţa unor societăţi offshore sau când sub acelaşi paravan al holdingului observăm existenţa mai multor structuri în care circulă fondurile, cu diverse explicaţii asupra cărora o persoană audiată fiind nu poate oferi explicaţii de natură să convingă magistratul că acele tranzacţii au existat în realitatea faptică, suntem în prezenţa unui indiciu de natură a contura concluzia că suntem în prezenţa infracţiunii de spălare a banilor”, a explicat Camelia Bogdan."
 
"Două lucruri aş vrea să punctez: 
 
1. E prezumţie de vinovăţie aici. 
2. Felul în care îşi alcătuieşte frazele este ... wow.

Oricum, e foarte bun că titlul face referire la conturile Securităţii despre care vorbeşte doamna Camelia Bogdan iar doamna Camelia Bogdan nu a spus absolut nimic", a conchis Badea.
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close