Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea îi explică senatorului PNL Atanasiu "noima imunităţii parlamentare"

Mircea Badea îi explică senatorului PNL Atanasiu "noima imunităţii parlamentare"

Mircea Badea îi explică senatorului PNL Atanasiu "noima imunităţii parlamentare"
30 Apr 2015   •   00:06

Mircea Badea i-a explicat senatorului liberal Teodor Atanasiu, în pasa ediţiei de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei" cu "În gura presei", "noima imunităţii parlamentare", care, în România, reprezintă "un filtru la arest preventiv şi la percheziţie".

"Domnule Atanasiu, daţi-mi voie să vă spun, din perspectiva mea de cetăţean, care este noima imunităţii parlamentare, peste tot pe această planetă. România nu e singura ţară din lumea civilizată unde există acest gen de filtru, că nu îi pot spune imunitate. Imunitate are doar preşedintele. Asta e doar un filtru, la arest preventiv şi la percheziţie", a afirmat Mircea Badea, la Antena 3.

Badea a explicat că, prin vot, ajunge să fie reprezentat în Parlament de un anumit politician. "Eu am ales să mă reprezinte în legislativ doamna senator Andronescu", precizează Badea.

"Dacă mâine vine DNA-ul şi zice că: vrem să o arestăm pe doamna Andronescu, eu, ca votant al d-nei Andronescu, vă jur că vreau să îmi dau seama dacă ceea ce i se întâmplă este real sau un abuz. A, dacă doamna Andronescu este anchetată, dacă i se face un dosar, dacă e trimisă în instanţă, etc...avem o cu totul şi cu totul altă situaţie. În privinţa arestării preventive, dacă doamna Codruţa Kovesi vrea să o aresteze pe doamna Andronescu pentru că AŞA, cum s-a mai întâmplat, uite, eu mă simt umilit şi vreau ca senatorul pe care l-am votat eu să beneficieze de acest filtru parlamentar", a afirmat Mircea Badea.

"Dumneavoastră confundaţi, de la înălţimea demnităţii publice pe care o aveţi, justiţia cu arestarea preventivă?", a întrebat Mircea Badea, într-o discuţie privind votul în cazul Şova şi Vosganian.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Teodor Atanasiu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close