Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Mi se pare că este mult prea multă golăneală în România faţă de ce stat de drept avem

Mircea Badea: Mi se pare că este mult prea multă golăneală în România faţă de ce stat de drept avem

Mircea Badea: Mi se pare că este mult prea multă golăneală în România faţă de ce stat de drept avem
14 Ian 2015   •   23:45

Jurnalistul Mihai Gâdea şi avocatul Pavel Abraham au primit ameninţări cu moartea după ce aceştia au difuzat înregistrările cu fratele fostului preşedinte în timp ce lua mită.

"Aş fi vrut să mă refer la subiectul cu care aţi început emisiunea. Ameninţarea este o faptă penală. Domnul Sorin Ovidiu Vîntu a stat la pârnaie, pentru că l-a ameninţat pe domnul Ghiţă. Atunci instituţiile statului s-au pus în mişcare şi a făcut puşcărie. pentru asta. Pentru faptul că l-a ameninţat. În anumite cazuri se poate, în aletele nu se poate", a declarat Mircea Badea.

"Mie mi se pare că este mult prea multă golăneală în România faţă de ce stat de drept avem. Asta cu ameninţările, violenţă, moarte ar trebui să se ocupe DIICOT-ul. (...) Pe mine mă ameninţă nişte interlopi. Mă gândesc la multe lucruri. Una dintre ele absolut teoretic, este asta cu statul", a mai adăugat realizatorul emisiunii "În gura presei".

"Dacă acest cretin nu este arestat până mâine, înseamnă că nu avem de-a face cu un stat de drept în România, ci avem de-a face cu un stat absolut discreţionar, care pe unii îi protejează, iar pe alţii... nu. Pe unii îi preferă şi pe alţii deloc", a spus.

Asistentul secretarului de stat SUA pentru Afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria, şi apoi, la Vila Dante, s-a întâlnit cu șefii celor două camere din Parlament.

"Am înţeles că sunt cu ochii pe noi. Este bine asta! În treaba asta cu statul de drept... eu mă cam satur de comedia asta prostă în care  sunt cumva, prin forţa împrejurărilor, fortaţi să jucăm. Dacă pe mine mă ameninţă unu că mă plimbă în portbagaj la pădure, este o faptă penală. Vîntu a făcut parnaiepentru ceva similiar, eu de ce aş avea drepturi mai puţine decât Ghiţă", a declarat Mircea Badea.

"Statul de drept funcţionează pentru toţi plătitorii de taxe şi impozite, printre care mă număr, sau este doar pentru o gaşcă de piloşi?", a spus acesta.

"Este cu atât mai nefericit momentul ăsta cu ameninţările, cu ceea ce s-a întâmplat la Paris."
















×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close