Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: „Nu trebuie să-i dai unui președinte posibilitatea să inverseze legea de numire al procurorului-șef”

Mircea Badea: „Nu trebuie să-i dai unui președinte posibilitatea să inverseze legea de numire al procurorului-șef”

Mircea Badea: „Nu trebuie să-i dai unui președinte posibilitatea să inverseze legea de numire al procurorului-șef”
18 Dec 2017   •   23:48

Mircea Badea a comentat în pasa dintre „Sinteza Zilei” și „În gura presei” de ce nu este bine să lași președintele să refuze la infinit numirea unui procuror-șef.

„De ce președintele nu poate să refuze la infinit că așa e bine să refuze la infinit. Noima este următoarea când ai un președinte de exemplu ca Traian Băsescu, care refuză orice propunere în afară de aia pe care o vrea el, astfel încât se inversează sensul chiar din lege al numirii procurorului-șef. Sensul este următorul: ministrul propune, CSM avizează consultativ, președintele numește. Dar dacă ai un număr infinit de refuzuri, cum s-a întâmplat în cazul lui Băsescu, atunci se inversează sensul corect al procedurii în vigoare pentru că așa are președintele chef. Dacă vrem să păstrăm acest sens al procedurii nu trebuie să-i dai unui președinte posibilitatea să inverseze acest sens”, a declarat Mircea Badea.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close