Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea dezvăluie obiceiul pe care îl are de fiecare dată când își alimentează mașina

Mircea Badea dezvăluie obiceiul pe care îl are de fiecare dată când își alimentează mașina

Mircea Badea a vorbit, joi seară, la începutul emisiunii "În gura presei", despre situația critică în care se află mulți români care, din cauză că indicele ROBOR s-a dublat față de începutul anului, fac ecnonomii la mâncare pentru a-și plăti ratele, de teamă că și-ar putea pierde casa.

Mircea Badea dezvăluie obiceiul pe care îl are de fiecare dată când își alimentează mașina
de Gabriel Dano    |    03 Iun 2022   •   00:42

Mirrcea Badea este însă sceptic în privința economisiri și mărturisește că din ceea ce vede prin oraș, nu reiese că românii ar fi mai cumpătați. În plus, realizatorul "În gura presei" dezvăluie că are obiceiul de a alimenta fără să se uite la prețul carburanților.

"Eu nu contest că românii economisesc la mâncare... dar eu când am venit acum la 11 noaptea, deci am plecat de acasă de la 22.30 și vreau să vă zic că am prins un semafor de două ori. La 11 fără 10, de am crezut că nu mai ajung pe post. Și eu am băgat motorină astăzi - eu nu mă uit cât costă, nu m-am uitat niciodată cât costă - astăzi, însă, pentru că eram capacitat de știri zic să mă uit cât costă.

Aia de am pus-o eu, 9,4 lei. Știrea era că motorina a ajuns la 9 lei și zic... poate că s-a ieftinit, că eu am băgat de 9,4 lei. Era lumea luminată la propriu prin oraș, deci asta cu econimisitul... nu știu", a spus Mircea Badea.

Vești proaste despre carburanți. Cu cât ar putea crește prețul în luna iunie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol sau de carburanţi. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă și afirmă că România are stocuri minime de ţiţei sau produse petroliere, ceea ce ar putea duce la întreruperi în lanțul de aprovizionare.

După ce numai în ultima lună au fost creşteri și de 60 de bani pe litrul de carburant la pompă, luna iunie ar putea aduce creşteri la pompă de până la 40 de bani pe litrul de motorină şi benzină. Și asta ca efect al sancțiunilor impuse asupra petrolului rusesc, potrivit specialistului în pieţe internaţionale Claudiu Cazacu.

„Într-un scenariu de bază, am putea vedea creșteri ale prețurilor carburanților cu aproximativ 35-40 de bani pe litru în perioada următoare – pe parcursul lunii viitoare, cam așa vedem în momentul de față. Într-un orizont mai lung, cred că sunt posibile aprecieri încă și mai mari decât acestea”, afirmă Claudiu Cazacu.

Cât privește rezervele, România are stocuri minime de ţiţei şi/sau produse petroliere, stabilite la 1,48 milioane de tone – o cantitate care nu ne pune la adăpost de eventuale întreruperi în lanțul de aprovizionare.

Claudiu Cazacu: „E bine că avem stocuri, ne asigură un tampon de siguranță, se adaugă la producția noastră, însă e insuficient pentru a ne feri cu totul de furtună pe termen mai lung. Din păcate, producția noastră este în declin de ceva vreme și fără noi zăcăminte gradul de acoperire din producția internă e pe un trend descendent în ultimii ani”, a mai declarat expertul, pentru Știrile ProTV.

×
Subiecte în articol: În gura presei Mircea Badea carburanti
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close