Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: „Felul în care statul a reacționat la pandemie este cel mai primitiv”

Mircea Badea: „Felul în care statul a reacționat la pandemie este cel mai primitiv”

Mircea Badea a criticat în emisiunea „În Gura Presei” modul cum statul român a reacționat la pandemie.

Mircea Badea: „Felul în care statul a reacționat la pandemie este cel mai primitiv”
08 Mai 2020   •   12:30

„Am fost singurul din spațiul public care am spus că nu vreau stare de urgență pentru că va da naștere la multe porcării. Nu am spus că acest visur nu există sau că e doar o răceală. E mult mai nasoală. Cred că niște băieți apasă pe pedala profitului și nu financiar. (...) De departe mi se pare că cea mai mare miză a exploatării virusului este controlul maselor și declanșarea unor experiențe social-sociologice pentru a vedea cum reacționează populațiile când le pui în anumite situații”, a spus realizatorul. 

Totodată, Mircea Badea s-a arătat și împotriva faptului că fiecare român, infectat cu coronavirus, a fost internat cu forța la spital.

„Nu există nici măcar o altă țară, în care să se întâmple ca în România, că dacă ești infectat te bagă cu forța la spital. Nu există. Vi se va spune că nu putem controla altfel situația. Dar ceilalți cum fac? Aici populația poate nu e instruită ca în alte părți. Singura cale, unică, care ne individualizează pe noi pe planeta Pământ ca să limitezi răspândirea coronavirusului este forța brută și pușcăria? De fapt suntem niște primitivi, cărora dacă nu le bagi pumnulîn gură și nu-i bagi la pușcărie, nu avem cum să ne descurcăm? Răspuns: iată. (...)

Felul în care acest stat a reacționat la pandemie este absolut unic pe planeta Pământ în cel mai primitiv fel în care se reacționa. Inclusiv, la nivelul amenzilor”, a conchis jurnalistul.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close