Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Solicit o intervenţie publică a preşedintelui Iohannis în cazul Rarinca

Mircea Badea: Solicit o intervenţie publică a preşedintelui Iohannis în cazul Rarinca

Mircea Badea: Solicit o intervenţie publică a preşedintelui Iohannis în cazul Rarinca
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Mai 2015   •   01:08

Mircea Badea i-a cerut preşedintelui Iohannis să aibă o intervenţie publică în cazul Marianei Rarinca, femeia care a stat şase luni în arest şi, ulterior, a fost declarată nevinovată.

 
Mariana Rarinca a petrecut 191 de zile după gratii, fiind acuzată că a şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu.
 
"Lansez un apel public, calm, clar şi răspicat - în calitatea mea de cetăţean al României - preşedintelui Klaus Werner Iohannis să se implice public în această situaţie, în care un cetăţean al României a fost abuzat în acest fel oribil, stând la închisoare şase luni nevinovat, doar pentru că a fost persecutat de şefa ICCJ, iar DNA a fost complice cu aceasta", a spus Mircea Badea, duminică, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3.
 
Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3
 
"Ca să nu ne furăm singuri căciula, evident că doamna Stanciu are spate (...), un spate imuabil şi, cu toate astea, consider că astfel de situaţii ţin de stalinism. Şi, cu toate astea, solicit, în calitatea mea de cetăţean, o intervenţie publică a preşedintelui Klaus Werner Iohannis, preşedintele României", a adăugat Mircea Badea.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 
 
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close