Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea sprijină a doua expediţie integral românească pe Everest

Mircea Badea sprijină a doua expediţie integral românească pe Everest

Mircea Badea sprijină a doua expediţie integral românească pe Everest
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    06 Mar 2013   •   23:58

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei", de la Antena 3, sprijină a doua expediţie românească pe Everest.

Grupul de români care şi-a propus să ajungă să cucerească Everestul, după un deceniu de la prima experienţă de acest fel a românilor, strânge bani pentru a putea porni în această expediţie.

"Numai taxa de vârf e 60.000 de euro, în condiţiile în care numai unul vrea să ajungă în vârf", a spus Mircea Badea, miercuri, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3.

România vrea să ajungă din nou pe Himalaya la zece ani de la prima expediţie. În aprilie, va avea loc a doua expediţie integral românească din istorie care va porni spre cucerirea Everestului. Destinaţia finală este Everest, de 8.850 de metri, cel mai înalt vârf al lumii.

Tiberiu Pintilie, Stelian Pavalache, Oana-Maria Harabagiu şi colegul nostru de la Promo Antena 3, Robert Chirileanu, vor lupta alături de echipa lor de şerpaşi să ducă din nou drapelul României pe cel mai înalt vârf din lume.

Cei patru tineri, care pornesc în aventura vieţii lor în mai puţin de o lună, se antrenează din greu, iar astăzi, în sala de forţă, i-a însoţit şi Mircea Badea.


Foto: Faceboook via Mircea Badea

Chiar dacă este obişnuit cu exerciţiile fizice şi cu efortul, Badea recunoaşte că nu s-ar încumeta să pornească şi el în expediţie. Vezi aici cum s-a descurcat jurnalistul la antrenamente.


Foto: Faceboook via Mircea Badea


Foto: Faceboook via Mircea Badea

Deşi Badea a "lucrat" serios în sală astăzi, alături de românii care vor să cucerească Everestul, o colegă de breaslă i-a dat de înţeles că nu ar mai fi tânăr, a povestit el amuzat.

"O duduie de la Antena 1, de la Observator, m-a întrebat dacă vreau să urc pe Himalaya. , i-am răspuns eu. Şi ea zice, foarte interesată: <şi dacă ai fi fost tânăr?>", a povestit amuzat Badea întâmplarea.





×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close