Antena 3 CNN Actualitate Mircea Banias, despre trimiterea sa în judecată: S-au făcut abuzuri inimaginabile

Mircea Banias, despre trimiterea sa în judecată: S-au făcut abuzuri inimaginabile

Mircea Banias, despre trimiterea sa în judecată: S-au făcut abuzuri inimaginabile
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Apr 2012   •   18:26

Senatorul Mircea Banias a declarat luni, că se bucură că a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind faptele de corupţie din Vama Port Constanţa, fiind convins că Justiţia va dovedi că a fost "terfelit" pe nedrept în acest dosar.

Potrivit lui Banias, DNA este o instituţie care se implică foarte mult politic, în dosarul în care a fost anchetat fiind făcute mai multe abuzuri, potrivit Agerpres

"Justiţia o să demonstreze că am fost terfelit în această poveste fără să am nici o legătură. DNA este un instrument care intervine în viaţa politică a ţării, oameni care nu au ce să caute acolo îşi fac majorităţi, îşi fac cariere în funcţie de trofee. Pot să declar că în acest dosar s-au făcut abuzuri inimaginabile, s-au făcut percheziţii ilegale, s-au interpretat aberant prevederi legale şi s-au făcut acuzaţii care nu au nici un fel de acoperire", a declarat Banias.

Luni, senatorul Mircea Banias a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind fapte de corupţie din Vama Port Constanţa. Alături de Banias, au mai fost trimise în judecată alte 38 de persoane. Printre acuzaţi se numără şi Laurenţiu Mironescu, fost secretar de stat.

Potrivit DNA, cei 39 de inculpaţi sunt membri ai unui grup infracţional care controlau activităţile de import-export din cadrul Direcţiei regionale vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit.

Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 250 şi 13.000 de dolari pentru fiecare transport.



×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close