Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu îl va da în judecată pe Sorin Roşca Stănescu pentru scandalul Băbeni

Mircea Băsescu îl va da în judecată pe Sorin Roşca Stănescu pentru scandalul Băbeni

Mircea Băsescu îl va da în judecată pe Sorin Roşca Stănescu pentru scandalul Băbeni
Sursa foto: Mircea Bãsescu
27 Aug 2009   •   15:43

Fratele preşedintelui Traian Băsescu a anunţat că îl va da în judecată pe jurnalistul Sorin Roşca Stănescu pentru că i-a amestecat numele în scandalul Băbeni. Mircea Băsescu a făcut anunţul într-un interviu acordat pentru Ziarul Ring. Mircea Băsescu recunoaşte că a făcut multe greşeli, dar fratele său, Traian l-a iertat. Între timp, Sorin Roşca Stănescu face noi dezvăluiri pe blogul său referitoare la exporturile de arme ale României.

Jurnalistul prezintă trei rapoarte ale ONU, din perioada 2000-2001, care vorbesc despre rolul pe care l-ar fi jucat exporturile româneşti de arme în aprovizionarea cu echipament militar a organizaţiei teroriste UNITA. Potrivit acestor documente, producatorii din Romania au exportat arme o dată în 1996 şi de doua ori în 1999. Furnizorii au fost ROMTehnica, SN Rom Arm SA şi Arsenalul Armatei România. Armele au fost exportate pe baza unor certificate în care figurau statele Togo şi Burkina Faso. În aceleaşi acte era mentionat în repetate rânduri numele lui Imad Kabir - ca principal broker al UNITA pentru importul de arme.

Sorin Roşca Stănescu este cel care a făcut dezvăluiri legate de implicarea fratelui preşedintelui Băsescu în scandalul Băbeni. Mircea Băsescu a negat toate acuzaţiile şi anuntă că îl va da în judecată pe jurnalist. Într-un interviu, Mircea Băsescu recunoaşte totuşi că i-a provocat necazuri şefului statului. "În calitatea mea de frate mai mic, i-am creat de multe ori necazuri sau neplăceri şi el m-a iertat de fiecare dată, fără să fie nevoie să îmi cer scuze. (...) Sunt însă foarte suparat că diverşi adversari ai lui se coboară atât de mult încât îl atacă răstălmăcind faptele rudelor sale", spune Mircea Băsescu.

Între timp, s-a aflat că şeful Poliţiei din Băbeni, Marin Florin a demisionat din funcţie, la câteva zile de la izbucnirea scandalul legat de muniţia adusă la depozitul din localitate. Consultantul politic Cosmin Guşă şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu spun că există o legătură între Marin Florin şi Mircea Băsescu.

?Este omul care, din informaţiile mele, l-a dus de mână pe Mircea Băsescu să-şi găsească un depozit la Avicola Băbeni, unde a fost reambalat parte din acel combustibil, respectiv 1% din 16 tone, care apoi urma să fie trimis apoi în Angola. Acest om, rezultă de la dosar, nu a fost chestionat de nimeni?, spune Cozmin Guşă

Relaţia dintre proaspăt demisionatul şef al poliţiei din Băbeni şi Mircea Băsescu datează încă de la lansarea în afaceri a fratelui preşedintelui, suţine pe blogul său ziaristul Sorin Roşca Stănescu.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close