Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu, mutat la un regim mai lejer în penitenciar

Mircea Băsescu, mutat la un regim mai lejer în penitenciar

Mircea Băsescu, mutat la un regim mai lejer în penitenciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Feb 2017   •   11:17

În așteptarea judecării contestației la decizia de eliberare condiționată, Mircea Băsescu a fost mutat luni seară de la secția centrală a penitenciarului Poarta Albă la secția de la Valul lui Traian a aceluiași penitenciar. 

Acum, el poate beneficia și de zile de permisie.

Mircea Băsescu a executat o treime din pedeapsa de patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, din dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. A stat în spatele gratiilor numai patru luni de zile, timp în care s-a bucurat de nenumărate beneficii.

Pe 16 iunie 2016, Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din 2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână - cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 250.000 de euro, în dosarul cu Bercea Mondial - a spus, la Antena 3, că peste jumătate de milion de euro a ajuns la fratele fostului președinte, iar lui i s-a impus o anume variantă pe care să o spună, pentru a evita numele fostului președinte în acest caz.

Citiți și Traian Băsescu reacționează dur la acuzațiile lui Căpățână: Dacă am făcut așa, și Maior și Coldea trebuie arestați

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close