Antena 3 CNN Actualitate Mircea Diaconu, cercetat pentru abuz în serviciu: Şi-ar fi ajutat soţia să obţină un post pentru care nu era calificată

Mircea Diaconu, cercetat pentru abuz în serviciu: Şi-ar fi ajutat soţia să obţină un post pentru care nu era calificată

Mircea Diaconu, cercetat pentru abuz în serviciu: Şi-ar fi ajutat soţia să obţină un post pentru care nu era calificată
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2011   •   09:04

Senatorul Mircea Diaconu va fi cercetat de procurorii Parchetului General pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, dupa ce acestia au fost sesizati de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii ANI spun că senatorul, în calitate de director al Teatrului Nottara, şi-a ajutat soţia să obţină un post pentru care aceasta nu era calificată. 

Modul în care Maria Diana Diaconu a devenit, în 2007, regizor artistic la teatrul condus de soţul său a trezit suspiciunile inspectorilor de integritate. Ancheta ANI arată că directorul Teatrului Nottara a aprobat candidatura soţiei sale pentru postul de Regizor artistic, deşi aceasta nu avea experienţa necesară.

Mai mult, tot Diaconu a fost cel care a prezidat comisia de examinare la concursul pentru ocuparea postului şi i-a acordat soţiei calificativul maxim. Astfel, doamna Diaconu a promovat de la simplu actor, la Regizor artistic al Teatrului Nottara. Noua funcţie i-a adus, în perioada 2007-2010, beneficii salariale în sumă de 83.684 lei.

Acesta este motivul pentru care ANI le cere procurorilor să verifice dacă Mircea Diaconu se face vinovat de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Nu este prima răfuială a senatorului cu inspectorii de integritate. ANI a sesizat, la începutul anului, că Mircea Diaconu se află în conflict de interese pentru că încasează, în acelaşi timp, două salarii de la stat: indemnizaţia de parlamentar şi salariu de director al Teatrului Nottara.  

 


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close