Antena 3 CNN Actualitate Mircea Diaconu, de ziua lui la Antena 3

Mircea Diaconu, de ziua lui la Antena 3

Mircea Diaconu, de ziua lui la Antena 3
24 Dec 2014   •   17:39
Europarlamentarul Mircea Diaconu, a fost invitatul special al Alessandrei Stoicescu, în ediţia de miercuri a emisiunii "100 de minute". Maestrul a ales să îşi petreacă ziua de naştere, împreună cu fiica lui, la Antena 3.  
 
"A fost un an spectaculos. Ieşit din comun. Un amestec de bine şi rău, suferinţă şi împlinire. Şi cam aşa a fost. De la minunat la sublim, până la fuga în munţi. Din când în când îmi vine să mă retrag în munţi, să nu mai văd decât iarbă, cer şi atât", a explicat Diaconu. 
 
"Povestea mea, pentru că despre o poveste a fost vorba, ţinta mea nu era să ajung deputat european, eu vroiam să mă judec, pe motivul numit "vinovăţia mea", eu eram un om fără drepturi la el în ţară. Nu aveam nicio altă cale, decât aşezându-mă într-o postură în care să fiu atacat. A fost un test pentru societetatea românească, pentru că societatea nu a venit neapărat lângă Diaconu, ci faptul că societatea a vrut altceva. Marele meci a fost mai târziu, în noiembrie. E o nevoie uriaşă de altceva. Acel "altceva" trebuia servit de cei la putere."
 
Diaconu a explicat că Iohannis trebuie să ţină cont exact cum şi în ce context a ajuns la Cotroceni şi chiar şi oamenii din jurul său trebuie să ţină cont de asta. 
 
"Cel care se află în mijlocul acestui meci să ţină mintă despre ce este vorba, exact care este rezultatul acestei victorii. Mi-e foarte teamă de acest lucru. Dacă cel care a câştigat va înţelege acest fenomen, va fi foarte bine pentru noi toţi. Dacă nu, va fi un nou glonţ tras în vânt. Nu doar domnul Iohannis trebuie să înţeleagă acest lucru, ci şi oamenii din jurul său. Sper să se înţeleagă că cetăţenii României aşteaptă altceva."

Mircea Diaconu a primit, din partea echipei "100 de minute", un cadou special: un set cu un toc, o călimară şi o agendă, dar şi un CD cu Maria Tănase. 

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close