Antena 3 CNN Actualitate Mircea Diaconu, la Sinteza Zilei: „Am avut încredere că într-o zi se va face lumină”

Mircea Diaconu, la Sinteza Zilei: „Am avut încredere că într-o zi se va face lumină”

Mircea Diaconu, la Sinteza Zilei: „Am avut încredere că într-o zi se va face lumină”
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Mar 2014   •   22:04
Fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, a fost achitat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. Cu această ocazie, Mircea Diaconu a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate lui Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

Fostul ministru al Culturii a precizat că cei doi ani în care s-a judecat cazul său au „fost lungi şi grei”. Mircea Diaconu a precizat că tactica celor care l-au acuzat a fost să îl ţină deoparte, blocat, „ca să nu pot participa efectiv la ceea ce mi-aş fi dorit”.

Tactica lor a fost să mă scoată din sistem, să nu functionez. (...) Am intrat într-un spaţiu de risc, spaţiul politic, din motive de atitudine personală, de educaţie, am simţit nevoia să mă exprim într-un moment greu al ţării noastre", a precizat Mircea Diaconu.

F
ostul ministru a mai spus că nu a vrut să citească rechizitoriul, în care se cerea închisoare. „Mă sperie lucrurile monstruoase”, a spus Mircea Diaconu.

Am avut încredere că, undeva, într-o zi, se va face lumină”, a continuat Mircea Diaconu.

Întrebat dacă l-ar graţia pe Gică Popescu, Mircea Diaconu a precizat: “Să ai putere şi nu faci bine mi se pare monstruos!”



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Mircea Diaconu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close