Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni

de S.T.    |    19 Iun 2012   •   20:15
Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi ministrul Culturii, Mircea Diaconu, au susţinut, marţi seară, o conferinţă de presă la sediul Uniunii Social Liberale.

"Aşa cum ştiti că am spus de mai multe ori, în cazul în care Curtea Supremă îmi respinge apelul, eu, pentru că niciodată nu am mers în tramvai fără bilet, cobor din tramvai, a spus Mircea Diaconu.

"Eu mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni", a subliniat Mircea Diaconu.

"Nu este nicio hârtie emisă de ANI de interdicţie a mea de a ocupa o funcţie publică, însă mă retrag ca să nu grevez imaginea acestui Guvern", a adăugat Diaconu .

"În scurtul meu popas de ministru al Culturii m-am repezit pe nişte subiecte care rămân valabile. Sunt proiecte esenţiale care ţin de identitatea naţiunii noastre. Am să muncesc mai departe pentru dumneavostră. Am vrut să muncesc pentru naţia noastră, pentru profesia mea. Dacă temporar nu se poate, nu-i nicio problemă. Am o barcă în curte cu care n-am ieşit de vreo trei ani afară şi, în sfârşit, am şi eu timp să ies", a conchis Mircea Diaconu.


Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, consideră că Mircea Diaconu nu a intrat în politică pentru a fi ministru şi nici nu va pleca pentru că nu mai este.

"PNL  e onorat să aibă un membru ca Mircea Diaconu. Îl socotesc un om perfect onest,  un om care s-a expus şi se expune tuturor mizeriilor", a afirmat co-preşedintele USL.

Crin Antonescu a precizat că mizeriile din politică sunt mai uşor de suportat de către politicienii de profesie, dar pentru un om al cărui nume este cunoscut din altă parte decât din politică, "probabil că acest calvar este mai greu de îndurat".

"Vom continua să facem politică în România aşa cum ne considerăm noi îndreptătiţi să o facem", a mai spus Crin Antonescu.


Preşedintele PNL a declarat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti, în urma deciziei lui Mircea Diaconu de a demisiona.


Astăzi, printr-o hotărâre irevocabilă, ICCJ a stabilit că Mircea Diaconu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când a deţinut concomitent calitatea de director de teatru şi funcţia de senator.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Citeşte şi Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, acuzat de 5 infracţiuni de conflict de interese ca director de teatru

Parteneri
x close