Antena 3 Actualitate Mircea Drăghici, după ce a fost pus sub acuzare: DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale

Mircea Drăghici, după ce a fost pus sub acuzare: DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale

02 Apr 2019   •   19:24
Mircea Drăghici, după ce a fost pus sub acuzare: DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a anunţat marţi că a atacat ordonanţa prin care i-a fost atribuită de DNA calitatea de suspect într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie, motivul invocat de acesta fiind ''lipsa de temeinicie şi legalitate".

"Am atacat deja ordonanţa din 1 aprilie prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie şi legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-şef de secţie din cadrul DNA va soluţiona plângerea şi va constata că, întâi de toate, DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului şi legea finanţării partidelor politice", a scris Drăghici pe Facebook.

Anterior, el precizase, tot pe Facebook, că, "în această ţară, deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el şi de la DNA, în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen".

Citiți și Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, pus sub acuzare de DNA în dosarul subvențiilor pentru partid. "Nu un procuror DNA stabilește cu cât se închiriază un imobil"

×
Subiecte în articol: Mircea Drăghici acuzare

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close