Antena 3 CNN Actualitate Mircea Duşa: 144 de localităţi, fără curent electric din cauza viscolului

Mircea Duşa: 144 de localităţi, fără curent electric din cauza viscolului

Mircea Duşa: 144 de localităţi, fără curent electric din cauza viscolului
de S.T.    |    20 Dec 2012   •   13:57
Peste 140 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza viscolului, a declarat joi ministrul de Interne, Mircea Duşa, solicitându-le responsabililor din Ministerul Economiei şi de la compania Electrica "să intervină operativ".

"A apărut o problemă deosebită în urma vântului de joi dimineaţa şi din cursul nopţii. Avem din nou 144 de localităţi nealimentate cu energie electrică. Îi rog pe domnii de la Ministerul Economiei şi pe cei de la Electrica să faceţi eforturi deosebite să nu rămânem iar cinci-şase zile cu localităţi care nu sunt alimentate cu energie electrică", a spus Mircea Duşa, joi, la şedinţa comandamentului de iarnă.
   
Acesta a arătat că, din cauza viscolului, în multe localităţi au fost rupte cablurile sau au căzut stâlpii din reţeaua de electricitate.

Dacă ştiţi persoane care sunt înzăpezite, scrieţi-ne pe adresa de mail [email protected]
   
Cel mai afectat de viscol este judeţul Botoşani, unde, pe lângă problemele generate de lipsa curentului, sunt multe drumuri înzăpezite.

"Este o situaţie deosebită la Botoşani, sunt canale prin zăpadă cu margini de trei metri, dar nu este normal să nu intervină celelalte utilaje. Eu ieri am fost în tot judeţul Botoşani şi am văzut două utilaje la operatorul ce are contract cu CNADNR. Facem eforturi cu maşinile acestea pe care le avem, destul de vechi, cu frezele şi după aceea nu se intervine pentru lărgirea drumului şi împrăştierea materialului antiderapant", a atenţionat Duşa.



VEZI LISTA ACTUALIZATĂ CU DRUMURILE CARE SUNT BLOCATE DIN CAUZA NINSORILOR
   
Într-o videoconferinţă cu prefecţii, el le-a solicitat autorităţilor judeţele să-şi refacă stocurile de sare şi nisip, avertizând că în perioada sărbătorilor salinele vor fi închise.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close