Antena 3 CNN Actualitate Mircea Duşa: Avioane americane F-16 vin săptămâna viitoare în România pentru exerciţii

Mircea Duşa: Avioane americane F-16 vin săptămâna viitoare în România pentru exerciţii

Mircea Duşa: Avioane americane F-16 vin săptămâna viitoare în România pentru exerciţii
06 Apr 2014   •   23:12

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat,  în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, că mai multe avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în România pentru a participa la exerciţii în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne o perioadă destul de lungă.
   
Săptămâna viitoare vor veni avioane americane F-16 în România, întrucât "împreună cu americanii avem exerciţii în această perioadă în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne (avioanele F-16 - n.r.) o perioadă destul de lungă în România", a anunţat Mircea Duşa.
   
Totodată, ministrul Apărării a precizat că, pe lângă aceste acţiuni "imediate şi pe termen scurt", Bucureştiul are şi "alte solicitări şi vizavi de partenerul american şi vizavi de NATO" privind "dislocarea unor escadrile în România până când, în 2017, va deveni operaţională escadrila noastră de F-16".
   
Pe de altă parte, Duşa a respins catalogarea de "avioane second hand" a aparatelor pe care România le va achiziţiona din Portugalia.
   
El a explicat că piloţii şi specialiştii i-au spus aceste avioane vor fi dotate cu armanent de ultimă generaţie şi, practic, va rămâne doar fuzelajul din vechile aparate.
   
"Un avion de vânătoare care are avionica de ultimă generaţie, care are sistemele de război electronice de ultimă generaţie şi are armanent de ultimă generaţie, pentru că cel mai important este armamentul, (...) este un avion eficient şi foarte bun. Mai ales că prin reparaţiile pe care le facem la aceste avioane, vor rămâne doar fuzelajele, ele sunt dotate cu motoare noi şi în pachetul acela (acordul de achiziţionare a avioanelor din Portugalia - n.r.) intră şi motoare de rezervă", a spus Mircea Duşa.
   
Totodată, ministrul Apărării a precizat că, luni, va discuta la telefon cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel.
   
Anunţul ministrului Apărării vine după ce Statele Unite ale Americii au solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600.

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

SUA, despre atacurile cu drone din Rusia: "Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close