Antena 3 CNN Actualitate Mircea Duşa: În România şi Polonia trebuie să existe capabilităţi NATO, în contextul evenimentelor din Ucraina

Mircea Duşa: În România şi Polonia trebuie să existe capabilităţi NATO, în contextul evenimentelor din Ucraina

Mircea Duşa: În România şi Polonia trebuie să existe capabilităţi NATO, în contextul evenimentelor din Ucraina
de M.T.    |    25 Mar 2014   •   20:50

În contextul evenimentelor din Ucraina, în România, Polonia şi celelalte state care au graniţă cu această ţară trebuie să existe capabilităţi NATO, consideră ministrul român al Apărării, Mircea Duşa.

„Va trebui ca în perspectiva Summitului de la Londra, dar şi a măsurilor care se iau la Consiliul Nord-Atlantic, în urma analizelor care se fac săptămânal, să existe capabilităţi militare pe această zonă. Trebuie ca în Polonia, România şi celelalte state care au graniţă cu Ucraina să existe capabilităţi care să permită o situaţie operativă a forţelor NATO”, a declarat Duşa, citat de Agerpres.

Declaraţia ministrului român a fost făcut în cadrul conferinţei "AFCEA Europe TechNet International and the NATO C4ISR Industry Conference 2014", organizată la Bucureşti de Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA), în colaborare cu Asociaţia de Electronică şi Comunicaţii pentru Forţele Armate (AFCEA) şi cu sprijinul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) din cadrul Departamentului pentru armamente.

Totodată, Duşa a precizat că, în urma apariţiei crizei din Ucraina, „s-au luat măsuri suplimentare de supraveghere aeriană, de schimb de informaţii cu conducerea NATO şi cu statele din NATO pe baza analizei situaţiei din Ucraina şi a situaţiei din această zonă”.

„Deja un avion al NATO face supraveghere aeriană, este vorba de un avion AWACS, care acţionează de la momentul declanşării crizei împreună cu centrele de comandă de control şi de supraveghere aeriană din România, care sunt integrate în sistemele NATO, şi împreună cu avioanele româneşti care asigură poliţia aeriană”, a explicat Mircea Duşa.

×
Subiecte în articol: Mircea Dusa Rusia NATO Polonia Crimeea
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close