Antena 3 CNN Actualitate Mircea Duşa: Pentru a face ordine în listele electorale din România trebuie schimbat sistemul legislativ

Mircea Duşa: Pentru a face ordine în listele electorale din România trebuie schimbat sistemul legislativ

Mircea Duşa: Pentru a face ordine în listele electorale din România trebuie schimbat sistemul legislativ
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Sep 2012   •   19:23

Ministrul de Interne Mircea Duşa a declarat, duminică, la "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3 că, pentru a face ordine în listele electorale din România trebuie schimbat sistemul legislativ.

"Pentru a face ordine în listele electorale din România trebuie schimbat sistemul legislativ. Eu am în lucru cu cei la Autoritatea Electorală Permanentă din România un proiect de lege privind registrul electoral şi regimul listelor electorale din România, care va clarifica situaţia. Dar pentru aceasta trebuie timp, cel puţin o jumătate de an, pentru a crea baza de date şi apoi pentru a o actualiza. În România nu există un registru electoral (...) cu toate că este prevăzut de lege", a declarat Mircea Duşa la Antena 3.

Până atunci, ministrul Duşa a anunţat că a cerut deja prefecţilor să actualizeze listele electorale în conformitate cu legea şi strict constituţional, astfel încât cei care au decedat sau care şi-au schimbat domiciliul să nu mai apară pe liste, respectiv să nu apară pe mai multe liste permanente

Duşa a dat asigurări la Antena 3 că la alegerile parlamentare din această toamnă nu vor mai apărea probleme de tipul celor apărute la alegerile locale şi asta pentru că nu mai există cvorum.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close