Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană primește înapoi cele trei ceasuri pe care i le făcuse cadou Marian Vanghelie

Mircea Geoană primește înapoi cele trei ceasuri pe care i le făcuse cadou Marian Vanghelie

Mircea Geoană va primi înapoi cele trei ceasuri de lux pe care Marian Vanghelie i le făcuse cadou, a decis instanța care l-a condamnat joi pe Marian Vanghelie la 11 ani și 8 luni de închisoare.

Mircea Geoană primește înapoi cele trei ceasuri pe care i le făcuse cadou Marian Vanghelie
Sursa foto: Facebook/Mircea Geoană
de Adelina Miron    |    13 Mai 2021   •   15:51

Procurorii puseseră sechestru în 2015 pe trei ceasuri pe care Mircea Geoană le primise cadou de la Marian Vanghelie, anchetatorii considerând la începutul anchetei că acestea ar fi fost cumpărate cu bani proveniţi din infracţiuni.

„În temeiul art. 397, alin. 3 C.pr.pen. raportat la art. 255 C.pr.pen., dispune restituirea bunurilor menţionate în ordonanţa emisă la 25.05.2015 de către procuror (vol. 72, filele 6-11) către intimatul Geoană Mircea - Dan şi ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor", se arată în hotărârea instanţei.

Fostul primar lal Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. Decizia, care nu este definitivă, a fost pronunțată joi, 13 mai, de Tribunalul București. 

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Fostul primar al Sectorului 5, obligat să plătească peste 15.000.000 de euro

Judecătorul a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului București și îl obligă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel să plătească părții civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune materiale.

Alte trei persoane au fost condamnate cu pedepse cuprinse între 3 și 8 ani de închisoare. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close