Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: „Există momente în care sunt testate elementele noastre fundamentale”

Mircea Geoană: „Există momente în care sunt testate elementele noastre fundamentale”

Mircea Geoană: „Există momente în care sunt testate elementele noastre fundamentale”
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2017   •   17:15

Radu Tudor a moderat recent una din sesiunie unei conferințe foarte interesante pe securitate și apărare organizate de Aspen România și Divizia de Diplomație Publică a NATO, unde invitat de onoare a fost reputatul analist Straffor George Friedman.

Printre invitați s-au numărat ministrul de Externe Teodor Melescanu, ministrul Comunicațiilor Augustin Jianu și Seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Președintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că este momentul ca membrii Alianței Nord-Atlantice să fie uniți.
“Există momente în istoria noastră contemporană în care sunt testate elementele noastre fundamentale, lucruri care credem că sunt garanțiile ordinii și păcii la nivel mondial. Toate acestea sunt însă sub un semn de întrebare foarte mare. Cei doi președinți au spus ieri că am început parteneriatul acum 20 de ani. Președintele Trump spunea că mai bine de 20 ani. Nu, a fost pe 11 iulie 1997, deci acum 20 de ani. (…) Cred că este un moment când națiunile care au venit mai târziu decât Vestul, națiuni precum România, Polonia sau țările din Flancul estic, sau membri mai vechi, precum Turcia, sau membri critici ai Alianței trebuie să se reunească din nou”, a afirmat Geoană, la conferința “Threats. Resilience. Society”, organizată de Institutul Aspen România, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO”, scrie Radu Tudor pe blogul său personal.

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO Mircea Geoană
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close