Mircea Geoană: Prelungirea incertitudinii în legătură cu CFR Marfă are consecinţe nefaste asupra României

de S.T.    |    02 Aug 2013   •   20:50
Mircea Geoană: Prelungirea incertitudinii în legătură cu CFR Marfă are consecinţe nefaste asupra României Foto: Antena 3

Senatorul PSD Mircea Geoană consideră că preşedintele Traian Băsescu continuă "un joc de şah politic" în legătură cu situaţia de la CFR Marfă, iar prelungirea incertitudinii cu privire la acest subiect are "consecinţe nefaste" asupra României.


"În privinţa situaţiei CFR Marfă, preşedintele continuă un joc de şah politic fără legătură cu ceea ce aşteaptă populaţia de la o instituţie fundamentală a statului. Soarta a mii de oameni angajaţi ai CFR Marfă şi problemele de siguranţă naţională nu se rezolvă prin conflicte instituţionale întreţinute în mod artificial, ci dimpotrivă. De aceea, este bine că Guvernul are un plan B pentru CFR Marfă, susţinut şi de partenerii internaţionali", afirmă Geoană, preşedintele Comisiei parlamentare comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen, într-un comunicat remis vineri Agerpres.

El susţine că România este "într-o situaţie ciudată", în care, pe de o parte, unele instituţii interne au o viziune comună cu instituţiile internaţionale pe tema CFR Marfă şi, pe de altă parte, instituţiile interne sunt în conflict pe aceeaşi temă.

"Vreau să atrag atenţia asupra faptului că prelungirea incertitudinii privind CFR Marfă are consecinţe nefaste asupra României, prin scăderea încrederii investitorilor români şi străini că în România se poate face o privatizare în termeni corecţi, cu protejarea locurilor de muncă. Totodată, această stare de incertitudine pune Guvernul în situaţia de a acoperi pe mai departe pierderile mari ale companiei", mai spune Geoană.

x close