Antena 3 CNN Actualitate Mircea Toader şi prefectul de Constanţa, afaceri "grele" cu Administraţia Portului Constanţa. "O speculaţie", spune Palaz

Mircea Toader şi prefectul de Constanţa, afaceri "grele" cu Administraţia Portului Constanţa. "O speculaţie", spune Palaz

Mircea Toader şi prefectul de Constanţa, afaceri "grele" cu Administraţia Portului Constanţa. "O speculaţie", spune Palaz
Sursa foto: Foto: Jurnalul naţional
de M.Z.    |    19 Apr 2012   •   22:49

Mircea Toader (PDL) şi prefectul de Constanţa Claudiu Palaz fac afaceri de milioane cu Administraţia Portului Constanţa. Ancheta realizată de Jurnalul naţional a fost prezentată în ediţia de joi seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Este vorba despre podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră ce urmează să fie construit la kilometrul 0. Despre acest proiect s-a vorbit tot timpul ca despre o prioritate în ceea ce priveşte infrastructura rutieră a Portului Constanţa.

Valoarea iniţială a proiectului a fost estimată la 25 de milioane de euro.

"Proiectul nu este gata nici până în prezent pentru că, se pare, afacerile imobiliare din zona podului nu s-au finalizat aşa cum era prevăzut (...). De la primul anunţ public până la această postare, valoarea proiectului a crescut cu cinci milioane de euro. Nu ştim dacă există o relaţie de cauzalitate între această diferenţă de preţ şi ce vom relata în continuare, dar vom arata că nişte au avut profit din acest proiect şi încă mai au interese în acest proiect", scrie JN.

"Pe 8 iulie 2009, Gheorghe Palaz, tatăl prefectului de Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, pe atunci subprefect, a cumpărat de la Ştefan Dilancea 85% din parcela de 67.785 cu 150.000 de euro, adică 2,6 euro/mp. Pe data de 21 iulie 2008, Primăria Agigea a eliberat certificatul de urbanism pentru podul rutier, iar nouă zile mai târziu Gheorghe Palaz a vândut cota sa de 85% împreuna cu Marioara Galan, care deţinea restul de 15%, din suprafaţa de 67.785 de mp către Trans Pec Leasing Galaţi cu preţul de 3.185.000 euro, ceea ce înseamnă 46,98 euro/mp", potrivit anchetei jurnaliştilor.

Pe scurt, doar pentru că se ştia de acest proiect, o parcela în cauză s-a vândut în mai puţin de o lună de două ori, iar preţul a crescut de la 2,6 la 46,98 euro pe metru pătrat. Astfel, profitul lui Gheorghe Palaz în urma acestei tranzacţii a fost de 2.557.250 euro.

"Câştigătorii afacerii sunt tatăl prefectului de Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, şi la final, Mircea Toader", încheie Jurnalul naţional.




×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close