Antena 3 CNN Actualitate Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, despre cazul militarului erou Remus Brânzan: "Îl vom face cetăţean de onoare "

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, despre cazul militarului erou Remus Brânzan: "Îl vom face cetăţean de onoare "

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, a anunţat, în direct la Antena 3, de Ziua Naţională a României, că îl va propune pe Remus Brânzan, primul militar român mort după Revoluţie într-o misiune internaţională, pentru a deveni cetăţean de onoare al oraşului.

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, despre cazul militarului erou Remus Brânzan: "Îl vom face cetăţean de onoare "
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Sava    |    01 Dec 2021   •   12:46

De Ziua Naţională a României, Antena 3 a demarat campania "Sunt român pentru că îmi preţuiesc eroii".

E o serie de reportaje de excepţie, dar şi demersuri pentru ca militarii români să primească recunoaşterea pe care o merită.

Ne propunem ca fiecare dintre eroii căzuţi la datorie să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai localităţilor de domiciliu, iar numele lor să fie purtat de o stradă, un parc sau o şcoală.

Remus Brânzan, decedat în 1996 în Bosnia Herțegovina, avea numai 29 de ani când s-a produs tragicul eveniment.

Toate cererile pentru ca eroul să fie omagiat de autorităţile locale s-au rătăcit prin sertare. Asta deşi Ministerul Apărării a tot revenit cu solicitările.

Remus Brânzan, primul militar român mort după Revoluţie, uitat de primărie timp de 25 de ani

În direct la Antena 3, primarul Mircia Gutău a anunţat că Remus Brânzan va fi cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea.

"De când sunt primar al municipiului Râmnicu Vâlcea o astfle de adresă nu a venit la primărie, deci în consecinţă nu aveam cum să îl declar cetăţean de onoare. Chiar astăzi, după discuţia pe care am avut-o ieri cu dumneavoastră, am luat legătura cu şeful garnizoanei din Râmnicu Vâlcea, care mi-a spus că ştie de această persoană care a fost angajată din exterior, deci a fost civil, şi care a murit în 1996 şi nu ştie de o astfel de iniţiativă.

Eu aştept ca organele abilitate să facă o astfel de iniţiativă şi cu siguranţă, după ce comisia care verifică această propunere va analiza, vom propune Consiliului Local să îl facă cetăţean de onoare pentru că Primăria Râmnicu Vâlcea şi eu ca primar, în permanenţă ne arătăm respectul faţă de cei care au murit pentru ţară, ne-au făcut mândri", a declarat Mircia Gutău.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close