Antena 3 CNN Actualitate Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea condamnat la închisoare, numit cetăţean de onoare

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea condamnat la închisoare, numit cetăţean de onoare

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea condamnat la închisoare, numit cetăţean de onoare
15 Feb 2010   •   16:10

Mircia Gutău, fostul primar al oraşului Râmnicu Vâlcea aflat după gratii pentru luare de mită a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului. Din nefericire pentru el, nu va putea merge să-şi ridice distincţia decât peste 3 ani, când va ieşi din închisoare.

Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului ca urmare a solicitării mai multor organizaţii neguvernamentale a localnicilor. Deşi regulamentul Primăriei nu permitea acordarea acestui titlului unei persoane care a încălcat legea, consilierii PD-L au găsit totuşi o soluţie.

După modificarea regulamentului, consilierii au aprobat cu 14 voturi pentru şi şapte abţineri ca Mircia Gutâu să devină cetăţean de onoare al oraşului Râmnicu Vălcea. Abţinerile au aparţinut consilierilor PSD şi PNL.

De după gratii, Mircia Gutâu le-a mulţumit vîlcenilor pentru titlul oferit dar spune că distincţia nu vine într-un moment tocmai bun.

Mircia Gutâu va putea intra în posesia titlului de cetăţean de onoare al oraşului fie la Penitenciarul Colibaşi, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, fie la prima înfăţişare în instanţă, unde apărătorii lui contestă decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care l-a găsit vinovat în dosarul 'Mită la primărie'. Mircia Gutău este condamnat în acest dosar la 3 ani şu jumătate de închisoare.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close