Antena 3 CNN Actualitate Reglare de conturi în BigPharma! Mirel Curea: Se urmărește scoaterea AstraZeneca de pe piață

Reglare de conturi în BigPharma! Mirel Curea: Se urmărește scoaterea AstraZeneca de pe piață

Jurnalistul Mirel Curea, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei, crede că informațiile despre vaccinul AstraZeneca au fost lansate din interiorul companiilor BigPharma pentru a destabiliza sau scoate de pe piață compania anglo-suedeză.

Reglare de conturi în BigPharma! Mirel Curea: Se urmărește scoaterea AstraZeneca de pe piață
de Gabriel Dano    |    12 Mar 2021   •   20:01

"Cum se scoate un concurent de pe piață
Pasul 1 - Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat vaccinul anti-coronavirus, produs de Johnson & Johnson.

Pasul 2 - Joi, 11.03.2021, 9 țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca.

Pasul 3 - Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat joi administrarea în continuare a vaccinului AstraZeneca; la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei tromboze. (În limbaj vagabonțesc: „Să moară mama, n-am nicio legătură cu șmenul ăsta!”)

Pe bune? Toate, în aceeași zi?", a scris Mirel Curea, pe pagina sa de Facebook.

10.000 de români au refuzat, astăzi, vaccinarea cu serul AstraZeneca

În acest moment, în România, 10.000 de persoane au refuzat vaccinarea cu serul AstraZeneca. După tot acest scandal legat de țările care au suspendat acel lot cu probleme, românii se gândesc de două ori dacă să se mai vaccineze cu vaccinul producătorului anglo-suedez.

De altfel, această reticență se înregistrează în toate Europa.

"10.000 de români nu s-au prezentat în centrele de vaccinare pentru a fi imunizați. La acest centru din Capitală, până la această oră ar fi trebuit să fie vaccinate aproximativ 300 de persoane și s-au prezentat 198. Așadar, o parte dintre românu sunt îngrijorați după informațiile transmise de autorități legat de faptul că lotul ABV2856 a fost retras de la utilizare în țara noastră.

Este important să ne uităm și la reacțiile adverse de până acum: de pe 15 februarie, când a început vaccinarea cu AstraZeneca, au fost înregistrate la nivel național 2.310 reacții adverse, în timp ce pentru serul Pfizer, unde vaccinarea a început de pe 27 decembrie, deci o perioadă mai îndelungată, au fost înregistrate 3.200 de reacții adverse.

Mai există un lot al AstraZeneca cu denumirea științitică ABV5300 care, de asemenea, este considerat problematic la acest moment. Se fac investigații în ceea ce-l privește, dar la noi nu a ajuns din acest lot nici măcar o doză", a spus reporterul Antena 3 Raluca Bârcă.

 

Cum se scoate un concurent de pe piață Pasul 1 - Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat...

Posted by Mirel Curea on Thursday, March 11, 2021

×
Subiecte în articol: astrazeneca
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close