Antena 3 Actualitate Mirii ''cântă'' la ANAF despre banii lăutarilor

Mirii ''cântă'' la ANAF despre banii lăutarilor

09 Ian 2019   •   12:37
Mirii ''cântă'' la ANAF despre banii lăutarilor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Scenariu neaşteptat la Fisc, unde mii de cupluri proaspat căsătorite au trimis scrisori, în care au detaliat câţi bani le-au plătit artiştilor şi ce alte servicii au mai achitat. În octombrie anul trecut, oficialii ANAF estimau că statul pierde sute de milioane de euro din evaziunea fiscală de la nunţi. Ca stopeze fenomenul, au creat un formular special pentru miri.

Toamna trecută, mirii erau informaţi de ANAF că trebuie să dea detalii despre organizatorul nunţii, despre restaurant, formaţia care a cântat sau serviciile foto şi video. În caz contrar, riscau amenzi între două mii şi cinci mii de lei.

În Găeşti, judeţul Dâmboviţa, un mire supărat că nu a primit un bon fiscal şi-a denunţat vecinul care i-a cântat la nunta. Aşa au descoperit inspectorii ANAF că muzicantul este pe lista celor asistaţi social. Artiştii sunt o prioritate pentru fisc. Potrivit fostului şef de la fisc, multe dintre reclamaţiile primite vizau tocmai faptul că artiştii invitaţi la nuntă evitau formalităţile legale, mai precis emiterea de facturi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close