Antena 3 Actualitate Miron Cozma, dezvăluiri de la Mineriade: "Am vrut să-l împuşc pe Ion Iliescu la Cotroceni, în 1991"

Miron Cozma, dezvăluiri de la Mineriade: "Am vrut să-l împuşc pe Ion Iliescu la Cotroceni, în 1991"

de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   16:11
Miron Cozma, dezvăluiri de la Mineriade: "Am vrut să-l împuşc pe Ion Iliescu la Cotroceni, în 1991"
Sursa foto: Hepta

Miron Cozma, fostul lider sindical din Valea Jiului, a mărturisit, că îşi pusese în gând, la începutul anilor 1990 să-l împuşte pe preşedintele de atunci, Ion Iliescu, la Palatul Cotroceni. 

Cozma a spus că nu este vinovat de căderea guvernului Roman şi l-a acuzat pe Ion Iliescu de moartea a 48 de mineri.

Cozma: Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu în 1991

"Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu. Eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. 

Petre Roman trebuia să cadă printr-o mişcare de stradă. Ca să redevină prim-ministru, ieşise Bogdan Hossu, Cartel Alfa şi făcuseră marşuri la Bucureşti împotriva guvernului. (…) 

Eu am avut 48 de mineri împuşcaţi cu gloanţe de război la Cotroceni şi la Guvern.

De ce nu vorbeşte nimeni despre acest lucru? Eu l-am "arestat" pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împuşcat minerii şi nu vorbeşte nimeni despre asta! (…) 

Miron Cozma: Am vrut să-l împuşc pe Iliescu! Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împuşcam!

Am vrut să-l împuşc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne şi chiar în locul lui Roman prim ministru. Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împuşcam!", a declarat Miron Cozma, la un post de televiziune, potrivit adevarul.ro.

Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru rolul pe care l-a avut în Mineriadele din 1990 şi 1991. Ion Iliescu l-a graţiat în ultimul an al mandatului său de preşedinte al României, însă decizia de graţiere a fost revocată în urma protestelor societăţiii civile. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close